Health

Veel werken is een teken van falen: ook voor Elon Musk

Veel werken gewoonvoorhem 1

Onze Westerse cultuur lijkt ingesteld om iedere dag volledig vol te plannen. De paar uurtjes die we vrij houden spenderen we het liefst op het kantoor. De veertigurige-werkweek lijkt langzaam ouderwets te worden. Wie zich tegenwoordig nog relevant wilt noemen moet minimaal zevenenveertig tot vijftig uur aan de bak. Dat het opschroeven van de hoeveelheid werkuren niet gerand staat voor meer output is al langer bekend. Toch willen we allemaal zo veel mogelijk werkuren in de week proppen. Kwantiteit lijkt belangrijker dan kwaliteit.

Elon Musk

De beroemdste werk flagellant van het moment is Elon Musk. De gezondheid van Musk is de laatste maanden in het nieuws. De eigenaar van onder anderen Tesla en SpaceX is er van overtuigt dat de stabiliteit van zijn imperium rust op dat hij minimaal 80 uur per week werkt. Zijn record voor uren in een week staat op 120 uur. Grieks-Amerikaans auteur, distributeur, columnist en actrice Arianna Huffington heeft onlangs een open brief geschreven aan de entrepreneur waarin ze vraagt hem beter voor zichzelf te laten zorgen. Musk heeft zijn antwoord laten weten via Twitter.

View post on Twitter

Productiviteit

Hoeveel uren per week werken is nu logisch? Ieder mens is anders, maar de regel die telt is: des te meer uren je werkt, des te lager je productiviteit. 55 uur per week is het maximum. Uren die je daarna extra werkt laten je niet meer werk verzetten. Musk doet met zijn 120 uur dus even veel als iemand die 60 uur werkt. Charles Darwin en Charles Dickens werkten maar vier uur per dag. Musk heeft in een interview met The New York Times vertelt pillen te gebruiken om langer wakker te blijven, soms voor 4 dagen de zon niet te zien en dat hij verdrietig is te weinig tijd te hebben voor zijn vrienden en kinderen. Het is dus maar wat voor leven je wilt. Ondertussen is Musk wel zo aardig het verkeersprobleem in Los Angeles voor ons op te lossen. Dank je Musk, beterschap.

Bron: QZ