Wij geven je vijf tekenen waaraan je kan herkennen dat jullie samen zijn vastgelopen in je relatie. Weet je niet zeker of dit voor jullie ook geldt? Check dan vooral deze vijf signalen.

Door deze signalen weet je dat je moet werken aan jullie relatie

Heb jij een lange relatie dan kán het zijn dat je op een gegeven moment beseft dat jullie nogal aan het kabbelen zijn. Met andere woorden: er zit weinig voortgang in en jullie vinden het allebei ‘wel goed zo’. Dit is zonde, want het zorgt ervoor dat jullie niet alles uit je relatie halen. Bovendien kan het op lange termijn zorgen voor een break-up. Let vooral op deze punten.

1. Jullie ondernemen niets meer in je relatie

Goed, elk stel zou wel samen een wereldreis willen maken of elke week luxe uit eten gaan. Dat dit niet realistisch is, is logisch. Tegelijkertijd kan je ook in en rondom je huis genoeg samen ondernemen. Spenderen jullie je tijd vooral voor de tv, dan kan dit zijn dat jullie teveel aan het kabbelen zijn. De uitdaging zit hem in het steeds weer op zoek gaan naar nieuwe dingen om te ondernemen in je relatie. Organiseer bijvoorbeeld een date night door uitgebreid te dineren, een wilde spelletjesavond te doen of samen een nieuwe hobby op te pakken.

Jullie doen niet meer je best om de ander te verrassen

Een bloemetje, haar lievelingschocola of dat luchtje dat je zo lekker vindt ruiken, dat ze zomaar voor je heeft gekocht. Kleine cadeaus en verrassingen houden je relatie levendig. Dit hoeft ook niet altijd iets materieels te zijn. Een huishoudelijke taak die je uit jezelf doet, of een lief briefje dat jij of zij achterlaat, kan ook al een groot verschil maken. Doen jullie dit soort dingen helemaal niet meer, dan kan het zijn dat jullie relatie wat begint te missen.

3. Jullie hebben minder seks dan normaal in je relatie

Dat je in een lange relatie of in een drukke tijd minder met elkaar het bed in duikt, is normaal. Toch is het belangrijk om er samen een gezond liefdesleven op na te houden. Het kán namelijk zijn dat er andere redenen achter zitten dan drukte of vermoeidheid. Ga samen weer op zoek naar de passie die er tussen jullie is. Lukt dit niet? Dan kán het zijn dat jullie teveel aan het kabbelen zijn en er grote veranderingen nodig zijn.

relatie

4. Jullie maken geen plannen voor de toekomst

Eerder vertelden we je al over de 5 tekenen dat ze geschikt is voor een lange relatie. Valt jouw vriendin inderdaad in deze categorie? Dan is het goed om ook, na verloop van tijd, toekomstplannen te maken. Waar en bij wie gaan jullie bijvoorbeeld wonen, wat voor uitgaven staan er op de planning, of welke vakantie willen jullie nog maken? Dit zijn stuk voor stuk aspecten waar jullie het liefste maar al te graag over willen nadenken. Gaan jullie gesprekken niet verder dan het eten van morgen? Dan is het risico groot dat jullie teveel aan het kabbelen zijn.

5. Jullie zijn niet meer echt geïnteresseerd in elkaars dag

Veel tijd thuis doorbrengen kan er voor zorgen dat jullie dagen nogal in een sleur raken. Probeer tóch interesse in elkaar te blijven tonen. Vertelt ze een verhaal over iets kleins, zoals een kennis die ze toevallig tegenkwam, of iets dat in de supermarkt of op haar werk gebeurde, dan kan het zijn dat dit een groot deel was van haar dag. Zijn jullie niet meer geïnteresseerd in wat de ander meemaakt? Probeer dan na te denken wat jullie nog uit je relatie willen halen.