In de liefde zoeken we allemaal wat anders. Hetgeen we naar speuren verschilt per persoon, maar ook per levensfase. Voor wie het punt heeft bereikt open te staan voor een lange relatie hebben we hier een handige checklist met 10 tekenen dat zij geschikt materiaal is voor een lange relatie.

Het aangaan van een lange relatie

Je bent er klaar voor of je moet er niet aan denken: voor de een klinkt een lange relatie als een droom, de ander hoeft er niets van te weten.

Het feit dat je er wel voor open staat kan te maken hebben met de levensfase waarin je bent belandt, of simpelweg doordat je de vrouw van je dromen bent tegengekomen. De vrouw die van een lange relatie het ultieme doel maakt.

lange relatie

Maar hoe weet je of zij geschikt is om een lange relatie mee aan te gaan? Wij hebben 10 tekenen op een rij gezet die je vertellen dat zij de perfecte persoon is.

Je kunt haar vertrouwen

Misschien wel de aller belangrijkste: je kunt haar blind vertrouwen. Zijn hier twijfels over dan kun je er de donder op zeggen dat dat een probleem gaat worden in de toekomst. Dat geldt overigens net zo goed voor jou. Willen jullie je lange relatie laten slagen zorg dan dat vertrouwen geen issue is.

Ze werkt aan zichzelf en haar (eigen) toekomst

Het is leuk, om een koppel te zijn, maar iemand die de neiging heeft te vergeten dat ze ook nog een individu is is niet geschikt voor een lange relatie. Natuurlijk wil je samen zijn, maar het is des te aantrekkelijker als ze haar eigen doelen en ambities heeft. Zowel op het gebied van werk, als van vrienden. Zo weet je dat ze als mens je interesse vast zal blijven houden.

Ze durft je te zeggen waar het op staat

Gelijk krijgen is leuk, maar aan jaknikkers hebben we niets. Wil je een lange relatie opbouwen met iemand dan moet ze niet bang zijn haar eigen mening te hebben én verkondigen. Dat betekent woordenwisselingen zo nu en dan, maar zegt wel dat je kunt vertrouwen op haar oordeel. Als ze iets wel leuk of goed vindt weet je dus ook dat dat echt is zoals ze het ziet.

lange relatie

Ze doet haar best voor je

Net als dat jij als man je best moet blijven doen voor haar, moet zij ook moeite doen voor jou. Dit hoeven geen grote gebaren te zijn. Dat ze je favoriete snack meeneemt als ze boodschappen doet, of dat ze je verrast met een leuk uitje als jullie wat te vieren hebben. Doet ze dit, dan weet je dat ze waarde hecht aan jullie relatie en dat zal in een lange relatie zijn vruchten afwerpen.

Ze neemt het leven niet te serieus

Natuurlijk is ambitie en werken voor je relatie een must als je langere tijd met iemand samen wil zijn, maar het leven niet te serieus nemen is ook geen onbelangrijke. Ben je samen met iemand die wel tegen een geintje kan, die een tegenslag wel weet te draaien naar iets positievers en die bovenal niet bang is om jou af en toe goed in de zeik te nemen: dan zit je goed. Wil je een lange relatie met iemand, dan moet er wel een beetje gelachen kunnen worden. Niet?