Cars & Bikes

Over royale cadeaus gesproken: Valtteri Bottas wordt getrakteerd op exclusieve auto van ruim 200K

Valtteri Bottas auto

Alfa Romeo mag blij zijn met Valtteri Bottas in het F1-team. Hij voelt zich goed en gelukkig bij de Italiaanse autogigant. Om dat te vieren heeft de Fin een nieuwe auto opgehaald bij zijn nieuwe F1-team. Een prachtige, exclusieve Alfa Romeo auto!

Exclusieve sportwagen

Als F1-coureur heb je op het gebied van auto’s en vermogen weinig te klagen. Kijk alleen al naar de autocollectie van Lewis Hamilton. Voor Valtteri Bottas is dat niet anders. Hij kreeg van zijn F1-team een exclusieve auto cadeau; een Alfa Romeo Giulia GTAm. Een rode auto die aardig wat hoofden zal doen draaien als ‘ie voorbijscheurt.

Prijs en specificaties van de Alfa Romeo Giulia GTAm

De nieuwe auto van Vallteri Bottas is één van de vijfhonderd Giulia GTAm’s. Met een 2,9-liter V6 twin turbo heeft de Alfa een vermogen van 540 PK en 636 Nm koppel. In maar liefst 3,6 secondes schiet deze vuurrode vierwieler van 0 n aar 100 km/u en de wagen heeft een topsnelheid van 300 km/u.

Of Bottas de auto nu heeft gekregen of gekocht dat weten we niet 100 procent zeker. Wel weten we dat als Valtteri Bottas geld zou hebben betaald voor zijn nieuwe auto, hij 226.888 euro zou moeten neerleggen. Gezien zijn salaris kan hij dat wel makkelijk veroorloven. Al gaan wij er gemakshalve gewoon vanuit dat de coureur de sportwagen cadeau heeft gekregen van zijn team.

View post on Instagram
 

Valtteri Bottas over zijn  nieuwe auto

Zelf  is de Finse coureur bijzonder in zijn nopjes met zijn aanwinst. “Ik ben duidelijk een levenslange autoliefhebber. Maar bovenal houd ik van het merk Alfa Romeo. Het is een eer voor mij om ambassadeur van het merk te zijn en nu klant te worden, eigenaar van een van de 500 Giulia GTA’s. Het is een technisch uitstekend voertuig, gerealiseerd in samenwerking met Sauber Engineering door gebruik te maken van de expertise en technische knowhow die rechtstreeks uit de Formule 1 komt. Maar voor ons auto- en motorsportliefhebbers vertegenwoordigt het zoveel meer. Hij blaast een van de legendes van de autosport, de Giulia GTA uit 1965, nieuw leven in.”

Header: Alfa Romeo.