Cars & Bikes

Neem een kijkje in de unieke autocollectie van Lewis Hamilton

de nieuwe auto van Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is heel wat snelheid gewend op de racebaan, maar wat rijdt hij in het dagelijks leven? Hier doen we een greep uit de autocollectie van Lewis Hamilton.

De autocollectie van Lewis Hamilton

Hij bezit heel wat snelle, maar ook luxe bolides. Niet zo gek ook als je je bedenkt wat Lewis Hamilton met zijn salaris allemaal kan kopen. Hieronder zie je een foto van zijn garage, waar best wat leuk speelgoed te zien is. Waaronder een grijze Rolls-Royce en een blauwe Porsche 356 op de achtergrond. Dat is niet het enige wat de autocollectie van Lewis Hamilton bevat.

View post on Instagram
 

Ferrari LaFerrari

We beginnen de autocollectie van Lewis hamilton met de Ferrari LaFerrari. De naam van deze Ferrari betekend letterlijk “De Ferrari”, dan moet het wel een heel speciaal apparaat zijn, maar dat is het ook zeker! Het is de eerste hybride Ferrari, maar wees niet bang. Er zit ook nog een 6,3 liter V12 in die er 963 pk uit perst. Daarmee haalt deze Ferrari de 100 km/uur in 2.9 seconden en een topsnelheid van 350 km/uur Voor al die prestaties betaal je wel een flinke prijs, vanaf 1,4 miljoen euro mag jij er ook één van de vijfhonderd rijden.

View post on Instagram
 

Ferrari LaFerrari Aperta

Wat koop je als je toch bent uitgekeken op het technische hoogstandje van Ferrari? Dan koop je de cabrio van hetzelfde model. Wie wil er nou niet binnen 3 seconden naar de 100 zonder dak? De Aperta heeft dezelfde specs als de “normale” variant. De prijs van de Aperta is wel wat anders, om zonder dak te mogen rijden betaal je rond de 4 miljoen euro. Een toppertje uit de autocollectie van Lewis Hamilton.

McLaren P1

De McLaren P1 is wederom een hybridesportwagen, nóg exclusiever, nóg sneller en zelfs nog wat goedkoper dan de LaFerrari. Van de P1 zijn er maar 375 gemaakt en zijn verkocht met een basisprijs van net iets meer dan een miljoen. De meesten hebben er voor ruim twee ton aan opties opgezet en Lewis kennende heeft hij dat ook gedaan. Deze Britse supercar rijdt in 2,8 seconden naar de 100, met een topsnelheid van 350 km/uur. Dat komt door de 3.8 liter V8 met 903 pk. Het is dus een goede toevoeging aan de autocollectie van Lewis Hamilton.

View post on Instagram
 

Het land van Mercedes

Lewis rijdt al sinds 2013 voor het Formule 1-team van Mercedes en dat is ook terug te vinden in zijn garage. De prachtige auto’s van de F1 concurrenten hebben we nu gehad, het is nu tijd om te kijken wat voor extreme Mercedessen er te vinden zijn in de autocollectie van Lewis Hamilton.

Mercedes AMG GTR

Wat zou jouw keuze zijn als je elke AMG voor de deur zou kunnen hebben? Hamilton koos voor de AMG GTR, de toenmalig meest hardcore model van het merk. Met de 4 liter V8 met twee turbo’s komt hij aan 585pk, daardoor behaald de GTR de 100km/uur in 3,6 seconden. Met een topsnelheid van 318km/uur is het een van de snelste straat legale AMG’s. Het is volgens hem de fijnst rijdende Mercedes uit de autocollectie van Lewis Hamilton, maar dat mag ook wel voor 240.000 euro.

View post on Instagram
 

Mercedes Maybach S600

Als je altijd al intense snelheden ervaart, is het ook wel eens lekker om in pure luxe vervoerd te worden. Dat kan prima in een Mercedes Maybach S600, deze beschikt over massagestoelen, zeer uitgebreid infotainment systeem en meer van dit soort luxe. Zelfs met al deze luxe en daardoor een gewicht van 2400 kilo, brengt de 521pk sterke V12 je van 0 naar 100km/uur in 4,7 seconden. Het bleek toch geen goede toevoeging aan de autocollectie van Lewis Hamilton, hij verkocht de Maybach in 2015 voor anderhalve ton.

View post on Instagram
 

Mercedes AMG G63 6X6

Als vier wielen ooit gaat vervelen, wat doe je dan als autoliefhebber? Dan koop je er een met 6 wielen, heel veel zijn er daar niet van, dus kom je al snel uit bij deze opgepompte G klasse. Zeker geen straf om in te rijden. Deze brute bak beschikt over een 5,5 liter V8 met 544pk, dat lijkt meer dan genoeg. Aangezien de 6X6 verschrikkelijk zwaar is, haalt ‘ie de 100 km/uur pas na zeven seconden en haalt hij nog net 160 km/uur. Zulke dingen maken niet zozeer uit als je in zo’n exclusieve dikke bak rijdt. In Nederland moet je eerst even je vrachtwagenrijbewijs halen, als je dan ongeveer één miljoen neertikt mag je er in rijden. Wel een erg gave toevoeging voor in je garage.

Mercedes-AMG One

De Mercedes AMG- One is de Formule 1 auto voor op de weg, de hybride hypercar van Mercedes heeft een 1,6 liter V6 die direct uit de Formule 1 auto komt van 2015. De Mercedes-AMG One scheurt in 2,9 seconden naar de 100 km/u. In slechts 7 tellen stamp je de hypercar vanuit stilstand naar de 200 km/u. De topsnelheid bedraagt een dikke 352 km/u. Voor zulke tijden heb je flink vermogen nodig, Mercedes heeft het over 1.063 pk. Er worden er 275 van gemaakt, waar er dus al een van naar de autocollectie van Lewis Hamilton gaat.

View post on Instagram
 

Bonus! Pagani Zonda LH – verkocht voor 8,5 miljoen pond

Om de autocollectie van Lewis Hamilton af te sluiten komen we uit bij de Pagani Zonda 760LH. Hoewel deze niet meer in zijn autocollectie zit – Lewis’ heeft ‘m verkocht voor 8,5 miljoen pond – willen wij jou dit bakbeest niet onthouden. Dit Italiaanse beest is speciaal voor Lewis Hamilton gemaakt, wat de naam ook meteen verklaard. Het is gemaakt op basis van een Pagani Zonda RS wat beschikt over een 7,3 liter V12 van AMG. Met 760 pk is deze dikke bak bloedje snel, in 3,3 seconden zit je op de 100 km/uur. Met een topsnelheid van 350 km/uur hoef je ook niet bang te zijn om te laat op je werk te komen. Ondanks deze waanzinnige specs vond Lewis het de slechtst rijdende auto die hij heeft gehad. Dat was ook te merken in 2015, toen hij de Zonda ten waarde van 2 miljoen euro crashte in de smalle straatjes van Monaco. Zal dat de reden zijn dat ‘ie deze auto de deur uit heeft gedaan?

View post on Instagram