Na vijf jaar trouwe dienst, stopt Mercedes-coureur Valtteri Bottas bij het Duitse team. De Fin neemt vanaf 2022 bij Alfa Romeo plaats. Hij wordt de vervanger van routinier en landgenoot Kimi Raikkonen, er zou een meerjarige deal mee gemoeid zijn.

Daarmee is de komst van George Russell als Mercedes-teamgenoot van Lewis Hamilton slechts een formaliteit. De jonge Brit, door velen gezien als toekomstig wereldkampioen, zou vooraf aan de Grand Prix van België al gehoord hebben waar hij volgend jaar rijdt.

Bottas noemt redenen van vertrek naar Alfa Romeo

Bottas wordt bij Alfa Romeo herenigd met mijn voormalige teambaas Fred Vasseur, waarmee hij samenwerkte tussen 2009 en 2011. Het laatste jaar van de samenwerking werd verzegeld met een kampioenschapstitel in de GP3, de voormalige Formule 3.

“Een nieuw hoofdstuk in mijn race carrière”, meldt Bottas in reactie op de bekendmaking. “Alfa Romeo is een merk dat je niet hoeft te introduceren. Ze hebben geweldige passages in de geschiedenisboeken geschreven. Het is dan ook een eer dit equipe te vertegenwoordigen.”

De Finse coureur roemt de faciliteiten van zijn nieuwe werkgever. Hij noemt dit een motivator, die de overgang naar de nieuwe reglementen in 2022 moet bespoedigen: “Het potentieel (in Hinwil) is duidelijk en ik koester de kans om het team te helpen om verder vooraan te vechten. Des te meer vanwege de nieuwe reglementen en de kans die 2022 biedt voor een prestatiesprong”, aldus Bottas.

 

Nyck de Vries ook coureur Alfa Romeo in 2022?

Wie de teamgenoot wordt van de voormalig Mercedes-coureur is nog niet officieel bekendgemaakt. Italiaan Antonio Giovinazzi, is mogelijk aan zijn tweede en laatste seizoen bezig bij Alfa Romeo.

Volgens de recentste geruchten heeft echter Nyck de Vries getekend bij het team, waardoor de kans aanzienlijker lijkt dat er twee Nederlanders in de Formule 1 rondrijden in 2022. Volgens GPToday zette de Formule E-wereldkampioen uit Sneek zijn handtekening onder het contract een dag na de Nederlandse Grand Prix.