Uit recent onderzoek blijkt dat niet alleen de vrouw een kind krijgt tijdens de zwangerschap, nee ook de man krijgt een voedselbaby. Het vrouwelijk lichaam krijgt negen maanden lang heel wat te verduren en heeft vervolgens zeker wat maanden tot jaren nodig om te herstellen, als dat al ooit gebeurt.

Vaders blijken tijdens, maar vooral na de zwangerschap te werken aan hun eigen buik. Stress, slapeloze nachten, geen tijd meer om te trainen en wel tijd om te eten, het blijkt te resulteren in één ding: gewichtstoename.

Het vaderschap

Het onderzoek werd gehouden onder 10.000 mannen, bij wie werd geconstateerd dat ze gemiddeld tussen de 1,5 en 2 kilo zwaarder werden gedurende het heugelijke event ‘hun eerste vaderschap.’ Het onderzoek verdeelde mannen in de volgende categorieën: vaders die bij hun kind wonen, apart wonen en niet-vaders. Vaders die bij hun kind wonen komen gemiddeld het meest aan, namelijk twee kilo. Vaders die niet bij hun kind wonen komen dan 1,5 kilo aan. Diezelfde mannen zonder kind vielen juist 0,5 kilo af in dezelfde periode.

Als een kind geboren is, dan verandert de levensstijl van jou en je vrouw. Het kind neemt een groot gedeelte van je tijd in beslag. Dit zorgt ervoor dat jij minder aan je eigen ding toekomt. Je hebt minder tijd om te sporten en als je wel tijd hebt, ben je te moe om het ook daadwerkelijk te doen. Ook ga je ongezonder eten door de verminderde tijd die je hebt. Vaak moet dit snel en eindigt het in een vette hap. Zijn jullie in verwachting? Bereid je dan maar goed voor op een stevige wandeling met deze draagzak!