Verspreid over de wereld zijn er tientallen, zo niet honderden bijzondere hotels. Met veel sterren, een goed restaurant, op een bijzondere plek of iets anders unieks. Maar sommige hotels hebben een compleet unieke bouw, uitstraling en ervaring. Daarom hebben we 5 super unieke hotels even voor je uitgezocht.

De meest unieke hotels ter wereld

Eigenlijk is het een moeilijke klus om precies de 5 meest bijzondere verblijven te vinden. Er zijn er namelijk erg veel en ieder is op zijn eigen manier uniek. De unieke hotels die we hebben gevonden springen er in onze ogen wel echt uit, maar zijn een voorkeur. Als jij dit luxe eco-hotel het meest bijzonder vindt, is dat ook een optie natuurlijk. Maar deze andere 5 zijn misschien wel nóg unieker.

Costa Verde: het vliegtuighotel

In Costa Rica heb je een bedrijf dat op een aantal bijzondere plekken in het land bijzondere overnachtingen aanbiedt. Één daarvan is in een omgebouwd vliegtuig, waar een hotel van is gemaakt. Een Boeing 727 uit 1965 ligt daar in het bos, alsof hij neergestort is. Vroeger vloog het toestel voor South Africa Air en het Colombiaanse Avianca Airlines. Nu heeft het twee slaapkamers en een mooi uitzicht op zee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hotel Costa Verde (@hotelcostaverde) op

Faralda Crane Hotel Amsterdam

Iets dichter bij huis heb je in Nederland ook hele unieke hotels, waaronder het Feralda Crane Hotel. Wat van veraf lijkt op een gewone kraan voor in de haven, is hier een bijzondere accommodatie van gemaakt als je beter kijkt. Zelf zeggen ze erover dat je ervan houdt of het haat, want het ziet er wel vrij industrieel uit. Des te mooier is het contrast als je er naar binnen gaat en de suites bekijkt. Die zijn namelijk om flink van te genieten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FARALDA CRANE HOTEL Amsterdam (@faraldacranehotel) op

Iglo’s in Finland

In Finland kun je in een iglo slapen, maar dan wél comfortabel en behaaglijk. Het zijn namelijk unieke hotels in de vorm van een iglo, maar dan met een dak van glas gemaakt in plaats van ijs. Hierdoor kun je vanuit je bed naar buiten kijken en van de sterrenhemel in het sprookjesachtige landschap genieten. Als je gelukt hebt, is het Noorderlicht er ook nog eens en heb je al helemaal een magische avond.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kakslauttanen Arctic Resort (@kakslauttanen_arctic_resort) op

Palacio de Sal

Het eerste zouthotel ter wereld ligt in Bolivia. Het is compleet gemaakt van zout en zoutsteen, hoe raar dat ook klinkt. Het ligt aan een grote, witte zoutvlakte, wat een bijzonder uitzicht geeft. Het gebouw, maar ook het interieur is van zout gemaakt. Het voordeel is dat het in tegenstelling tot een ijs-hotel niet kan smelten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CHALOUIS | hotel & airbnb (@chalouis_travel) op

Giraffe Manor

Ben je meer een dieren fan en zijn unieke hotels voor jou eerder om wat je kan doen, dan hoe het hotel eruit ziet? Dan is dit een plek voor jou. Hier leren ze je namelijk hoe je een giraffe kunt voeren en zul je dat af en toe ook echt moeten doen. De ramen zijn namelijk open en het zou zomaar kunnen dat er dan een giraffe even met zijn nek naar binnen komt voor een hapje. Gelukkig heeft iedereen een voorraadje giraffe-voer liggen, zodat hij jouw biefstukje niet opsmikkelt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Giraffe Manor Hotel & Tours (@giraffe.manor) op