Vakantie vieren is leuk, maar met de anderhalvemeter-samenleving gaat dat er toch net even iets anders aan toe dan je gewend was. Echt nadelig hoeft dat niet te zijn: je hebt nu in ieder geval geen last van de buurman die zijn camper te dichtbij plaatst. Mocht die anderhalve meter toch nog claustrofobisch aanvoelen, dan is er een geweldige oplossing voor de moderne kampeerder. Met de Fjordsen Rooftop XL tent creëer je namelijk je eigen slaapplek op het dak van je auto.

Flordsen Rooftop XL

Het is wellicht even wennen, maar het zou zomaar de oplossing kunnen zijn voor het gebrek aan plaats op een doorsnee camping. De Nederlandse firma Fjordsen is creatief als het gaat om het optimaal gebruiken van de beschikbare ruimte. Is er namelijk geen plaats rondom je auto om een tent op te zetten, dan kun je vanaf nu dus letterlijk het dak op. De opblaasbare tent kan op bijna elke auto worden gemonteerd. De enige voorwaarde is wel dat je beschikt over dakdragers op je wagen.

daktent

Daktent past op (bijna) elke wagen

De fabrikant laat weten dat de Rooftop XL Tent geschikt is voor de meeste auto’s. Zelfs wagens waarbij je automatisch een vraagteken zou plaatsen, denk aan de  Mini Cooper, Toyota Camry, Honda Accord en Volkswagen kunnen hem hebben. Uiteraard is het voor een SUV zoals de Audi Q8, Honda CrV en Volvo Xc90 geen probleem, net als voor de Tesla Model 3. Als de tent eenmaal is gemonteerd, wordt het direct duidelijk hoe groot het eigenlijk is. Je kunt er makkelijk vier mensen in kwijt, dat wil zeggen twee volwassenen en twee kinderen.

Hoes-close-Opel Daktent-binnen-2

De Rooftop maakt kamperen weer leuk

Op zich is de Rooftop XL identiek aan de tent waar je normaal gesproken gebruik van maakt. Ook nu is de tent voorzien van ramen om te zorgen voor voldoende lichtinval en ventilatie. De tent wordt geleverd inclusief een oprolbare ladder om in de tent te komen en een compressor om het geheel op te blazen. Mocht je denken dat je wagen niet geschikt is voor deze tent, wees dan gerust. Volgens de fabrikant heeft het dak van een gemiddelde personenwagen een maximale belasting van 200 tot 400 kilo. Als dat inderdaad klopt, dan is er niks aan de hand.

In drie munten klaar voor gebruik

De daktent is leverbaar is talloze designs en kleuren en kan in drie minuten volledig klaar zijn. De compressor doet het zware werk, het enige wat je moet doen is het aansluiten. In uitgeklapte toestand is de tent 2.20 meter x 2.20 meter. Wat de hoogte betreft is het even wennen, het ding is namelijk slechts 1.30 meter hoog. Kortom, voor 2650 euro heb jij je eigen daktent en kun je met een gerust hart op vakantie.