Met alle problemen rondom het Coronavirus is de lancering wat vertraagd, maar, het goede nieuws is dat de nieuwste elektrische SUV er wel aan gaat komen. Dat zal gebeuren in augustus als volgens plan de eerste leveringen zullen plaatsvinden.

Chinese Aiways U5 gaat Europa veroveren

Al jaren is het de wens van veel Chinese automerken om een groter aandeel te veroveren in de markt. Of dat gaat lukken met de Airways U5 is nog even afwachten, maar aan de specs zal het in ieder geval niet liggen.

elektrische suv

Aiways U5 is de benaming van een voorwielaangedreven SUV uit China. De wagen is voorzien van een krachtige 140 Kw-motor die een nette 197 pk moet leveren met een koppel van 315 Nm. Dankzij de accu van 63 kWh zou een actieradius van 503 kilometer haalbaar zijn. De Aiways U5 ondersteunt het snelladen waardoor je de accu in 27 minuten van 30% naar 80% kunt laden. Met andere woorden, nog voor jij je lunch naar binnen hebt gewerkt is de accu alweer opgeladen.

Actieradius 503 kilometer

De SUV wordt volgens de nu bekende gegevens 4.86 meter lang en zal 1.87 meter breed zijn. Met een hoogte van 1.70 meter is het zeker niet aan de lage kant. De wagen is ook lekker ruim, de kofferbak heeft namelijk een inhoud van 432 liter. Dat kan eenvoudig worden vergroot tot 1555 liter door de achterbank neer te klappen. Ook op het technische gebied is er genoeg om naar uit te kijken. Zo zal de jongste elektrische SUV worden voorzien van een volwaardig infotainmentscherm van 12.3 inch, beschikt de wagen over radar en heb dankzij talloze camera’s een compleet 360 beeld. Ondersteuning voor Level 2-autonoom rijden is tevens aanwezig. Bezoekers kunnen dan een proefrit maken op een indoorcircuit.

elektrische suv

Proefrit maken in Geneve

Het aanschaffen van een Aiways U5 zal in veel gevallen een bijzondere ervaring zijn. In tegensteling tot de traditionele manier van aanschaffen, zal je de wagen gewoon online moeten bestellen. Dat betekent niet dat Aiwais geen showroom zal hebben, maar dat zal wellicht enkel bedoeld zijn om geïnteresseerden in staat te stellen een proefrit te maken. Wanneer zo’n proefrit gemaakt kan worden is nog even onduidelijk. De Aiways U5 zou aanwezig zijn op de Salon van Genève, maar deze is zojuist gecanceld omwille van het Coronavirus.

elektrische suv

Leasen, niet kopen

Mocht je nu al belangstelling hebben voor de elektrische SUV, wees dan nog even geduldig. In eerste instantie zal de wagen niet te koop zijn, maar kun je hem wel leasen. Er wordt gesproken over een leasebedrag van 400 euro per maand wat neer zou komen op een aanschafprijs van 35.000 euro. Dat is wat betreft de technische prestaties zeker niet duur.