Een paar weken geleden pakte Conor McGregor alle schijnwerpers die hij kon vinden om het nieuws van zijn grootse comeback bekend te maken. De Ier die een flinke tijd niet gevochten heeft (althans, in de ring dan) laat weten wilde plannen te hebben voor een driedelige comeback in 2020. Maar met nieuwe bekendimakelingen van de UFC lijkt dit hele plan ineens op losse schroeven te staan.

Gaan de plannen van Conor McGregor wel door?

Conor McGregor staat te trappelen om zijn comeback te maken. In een persconferentie vorige maand maakte hij duidelijk geen halve maatregelen te nemen. Met een imposant plan, bestaande uit verschillende wedstrijden leek de Ier het bijna te schreeuwen: hij is terug. Als het aan hem lag was hij dit jaar al in actie gekomen, maar er was simpelweg geen plek meer voor The Notorious in de planning van de UFC. Een comeback waar de organisatie wel aan mee wilde werken. Maar wanneer we de planning van de UFC even onder de loep nemen, vragen we ons af of McGregor zijn droom-rentree nog wel gaat kunnen maken.

Conor McGregor

De verwarring zit hem in de jaarplanning die e UFC bekend maakte op hun website. Hierin zien we een paar events op de agenda voor de eerste maanden van het jaar. Het eerste spektakel: UFC 246, staat gepland voor februari, in plaats van januari. Ook speelt het zich af in Houston, Texas en niet in Las Vegas, zoals we verwachtten. De kans is klein dat er hier een rol voor McGregor is weggelegd. Een ander event in januari is UFC Fight Night. Zou The Notorious dan hier komen opdraven? Het lijkt er niet op. De gevechten voor dit event zijn al redelijk volgepland en bovendien is het een relatief klein gebeuren. Conor McGregor gaat hier waarschijnlijk geen rol in spelen.

The Notorious valt buiten de boot

Tja, dan lijkt het er sterk op dat het gedroomde drieluik van een rentree er niet in zit voor de Ier. Misschien dat de UFC zo lief is om een apart event op poten te zetten om Conor McGregor zijn zin te geven, maar dat is nog maar de vraag. Als it niet het geval is zal de vechter zijn plannen een beetje moeten wijzigen. Drie gevechten in de Octagon in één jaar worden wel moeilijk als hij pas later in het jaar zijn aftrap kan nemen.