De meest besproken persoon in de UFC wereld is terug. Conor McGregor kondigt officieel zijn terugkeer aan en dat niet alleen. De vechter komt met een lijst aan ambitieuze plannen voor 2020.

Conor McGregor

Tijdens een persconferentie in Moskou kondigde Conor aan terug te komen in de ring. Volgens de Ier staat hij begin volgend jaar, op 18 januari om precies te zijn, klaar voor zijn comeback-gevecht in de T-mobile Arena in Las Vegas. McGregor vocht vorig jaar voor het laatst, op 6 oktober 2018. In een beladen gevecht tegen Khabib Nurmagomedov verloor de Ier. De sfeer werd grimmig na de wedstrijd en beide vechters raakten betrokken bij een vechtpartij. Eentje die McGregor een schorsing van een half jaar opleverde.

Conor McGregor

Het gevecht

De datum staat vast, maar de tegenstander is nog onbekend, althans voor ons. Conor weet al wel tegen wie hij het op gaat nemen maar heeft zo zijn redenen die naam nog niet met ons te delen. Geruchten gaan dat het om Donald Cerrone of Justin Gaethje zal gaan. Dream big moet de vechter hebben gedacht want ook voor na het gevecht heeft hij zijn plannen helemaal uitgestippeld. Na 18 januari wil hij het in 2020 opnemen tegen de winnaar van het gevecht tussen Nate Diaz en Jorge Masvidal. Deze strijd zal gaan om de titel ‘Bad motherf*cker-titel’. Een titel die (duidelijk) niet officieel is, maar wel een heuze riem heeft voor de winnaar.

Ook daarna heeft Conor McGregor zijn plannen al klaar staan. In Moskou wil hij het daarna namelijk opnemen tegen de winnaar van het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson. Van Khabib verloor Conor zijn laatste wedstrijd en dus heeft hij nog een appeltje te schillen met de van origine Russische vechter. Iemand verslaan in zijn thuisland geeft immers nóg meer kick.

Geen engeltje

Niet dat er nog mensen zijn die die illusie hadden, maar Conor McGregor is geen engeltje, ook buiten de ring niet. In Ierland komt de vechter regelmatig in opspraak rondom vechtpartijen en lopen er twee beschuldigingen van seksueel misbruik tegen “The Notorius”.