Technologische vooruitgang gaat steeds sneller met de tijd. Zo moet Uber ook gedacht hebben. Nu het bedrijf in zwaar weer is door de mogelijke concurrentie van Tesla’s Autopilot, moet het zorgen voor nieuwe interesse. Ze gaan vliegende taxi’s aan de man brengen. We moeten zeggen dat we het tijdsplan van slechts 4 jaar wel heel ambitieus vinden. Als kind droomden we van vliegende auto’s in de verre toekomst, maar blijkbaar is die verre toekomst als in 2023. Wie had dat gedacht?

Uber’s vliegende taxi’s

De service van Uber’s vliegende taxi’s zal Uber Elevate gaan heten. De taxi’s zelf zullen niet geheel verrassend de naam Uber AIR dragen. We zeiden eerder dat we niet geloven dat ze zo snel al met de technologie komen. De kans is echter groot dat de droom van velen uit gaat komen. In 2020 zijn ze van plan om de vliegende taxi’s te gaan testen. In Los Angeles, Dallas en Melbourne gaan ze als alles goed gaat als eerst de lucht in. Het uitzicht daar zal niet te wensen over laten.

Dit ziet er toch iets anders uit dan de Bell Air Taxi die we eerder met je deelden. Eric Allison, hoofd van de luchtvaart-divisie van Uber (blijkbaar hebben ze die?) zegt dat de reden van de vliegende taxi’s simpel is. “Uber Air holds enormous potential to help reduce road congestion”. Terwijl steden steeds dichtbevolkter worden lijkt er niets anders meer op te zitten. Grappig is dat Tesla ook hier weer een flinke concurrentie zal bieden om dit probleem op te lossen. Zij willen namelijk met The Boring Company tunnels gaan boren, zodat je niet via de lucht, maar ondergronds je bestemming bereikt.

Zo ziet een ritje eruit

Volgens Uber kan een reistijd van een uur en tien minuten verkort worden naar slechts 10 minuten. Ten minste, in het geval van Melbourne Airport naar het centrale handelscentrum van de stad. Uber wil ‘Skyports’ gaan bouwen om de reizigers op te vangen. Je kunt net als met de normale taxidienst de Uber AIR oproepen met behulp van de app. Als je eenmaal zit, gaat een rit er ongeveer zo uit zien: