Het klinkt allemaal vrij logisch, volgend jaar mogen we de eerste vliegende auto boven ons hoofd verwachten en in 2026 wil Uber de wereldbevolking veilig thuis kunnen brengen met vervoer dat zich door het luchtruim manoeuvreert!

Waar de gamechanger op de eerste beelden veel weg hadden van een drone – met propellers en al –  heeft het bedrijf Bell Helicopter een veel strakker ontwerp voor ogen. Aanschouw hier het concept van de Bell Air Taxi:

Bell Air Taxi 7 Bell Air Taxi Bell Air Taxi 1 Bell Air Taxi 2 Bell Air Taxi 3 Bell air Taxi 4 Bell Air Taxi 5

Uber

Bell Helicopter had eerder al een partnerschap met Uber aangekondigd en toonde de geplande Uber-luchttaxi van de week op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Tot nu toe is het slechts een “simpele” cabine van het geplande “on-demand mobiliteitsvliegtuig” met vier zitplaatsen, maar het geeft toekomstige klanten een idee van wat de helikopterfabrikant en taxionderneming in gedachten hebben voor reizen door de lucht. Neem anders een kijkje van 360 graden:

5 sterren taxi

Toonaangevende gemakken vormen een aanvulling op een technisch geavanceerde cabine om de naadloze, verbonden ervaring te leveren die ver uitstijgt boven de rit die je normaal op het asfalt gewend bent. Met een volledig pakket aan connectiviteitstechnologieën zoals videobellen, wifi, kunstmatige intelligentie en draadloos opladen, hebben passagiers van Bell’s Urban Air Taxi de mogelijkheid om de rit volledig te maximaliseren, of om gewoon te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de wereld beneden.

Hopelijk weten we binnenkort meer over wanneer we een rit kunnen bestellen!