Het dilemma van met de fiets of auto naar het werk gaan krijgt een hele nieuwe wending. Binnenkort komt er namelijk een e-bike op de markt waarmee je met gemak de snelweg op kunt. Deze speciale fiets heeft namelijk een topsnelheid van 200 kilometer per uur.

Twike 5

Het Duitse bedrijf Twike brengt ergens volgend jaar dan eindelijk de nieuwe versie van de hybride driewieler op de markt. De Twike 5 is een combinatie tussen een elektrische auto en een e-bike waarmee je dus de snelweg op kan. Deze extravagante fiets kan topsnelheden tot 200 kilometer per uur bereiken.

twike e-bike op de snelweg

Met een e-bike op de snelweg

Een elektrische fiets zoals nooit tevoren. Door te trappen laadt je de accu op én blijf je fit. Ook kun je je vrienden meenemen op deze ‘fiets’ (of is het toch een auto?). Het mooie aan dit concept is dat de bijrijder ook mee kan trappen, zo laadt de accu twee keer zo snel op. Ook het stuursysteem is anders. In plaats van een rond ‘normaal’ stuur, beweeg je de wielen met twee hendels die je naar voor en achter kunt duwen.

Verschillende pakketten en mogelijkheden

Er zijn verschillende accupakketten beschikbaar en je kunt ook kiezen uit modellen met variërende topsnelheden. De maximale topsnelheid is afhankelijk van de grootte van de accu. Ook kun je kiezen tussen verschillende batterijen met elk een andere batterijduur, 15, 20, 25 of 30 kilowattuur. Helaas wordt de topsnelheid van 200 kilometer per uur pas vrijgegeven nadat je de 5000 kilometer op de teller hebt staan. Dan keurt de fabrikant de e-bike pas goed om ook daadwerkelijk die topsnelheid te behalen op de snelweg. Tot die tijd moet je het doen met een maximale snelheid van 130 km/u, ook niet slecht.

Ook in Nederland legaal

Ook in Nederland gaan we ze waarschijnlijk op de wegen zien. Oudere modellen zijn namelijk ook al goedgekeurd in ons land, dus we zien in dit opzicht geen belemmeringen. Er worden er slechts 500 gemaakt, het wordt dus loten want er zijn nu al 1072 bestellingen geplaatst. Plaats jouw pre-order nu en wie weet rijt jij binnenkort wel met deze unieke e-bike op de snelweg.