Met deze fiets val je honderd procent zeker op. Volgens de bedenkers is de ‘Reevo’ een begin van een ware fietsrevolutie. Dit is namelijk een fiets zonder spaken. Dat ziet er toch erg eigenaardig uit. Wordt dit de toekomst van fietsen?

Een e-bike uit de toekomst

Het is niet de eerste fiets zonder spaken. In de wielrenwereld worden er al veel langer spaakloze fietsen gebruikt. Daar noemen ze het een dicht wiel. Het verschil met de Reevo is dat deze e-bike helemaal niks in het wiel heeft zitten, je kijkt er letterlijk dwars doorheen. Dat zorgt op het begin vast voor wat scheve gezichten.

E-bike zonder spaken

De elektrische fiets is inmiddels een begrip geworden in het huidige fietsbeeld. De ontwikkelaars wilden dus een unieke fiets creƫren wat ze onderscheidt van anderen. Dat is best aardig gelukt denken wij. Het gaat bij deze fiets niet alleen om het lege wiel. De producenten hebben ook gedacht aan comfort, veiligheid en uiterlijk.

Vol met technische snufjes

Het zit hem in het frame, deze zit op een unieke manier vast aan het wiel, waardoor er geen spaken meer nodig zijn. Ook heeft de fiets een onzichtbaar slot. Je opent deze fiets namelijk met je vingerafdruk. Hierdoor is de kans veel kleiner dat hij gestolen wordt. Een druk (met de correcte vingerafdruk) op de vingerafdrukscanner en je bent onderweg. Dat wil toch iedereen?

fiets zonder spaken

We horen je het al zeggen: “Maar wat als de Reevo toch gestolen wordt? Nou, zelfs daar hebben de makers van de fiets zonder spaken aan gedacht. De fiets is namelijk beveiligd met een ingebouwde GPS-tracker. In het frame zit heel kundig een GPS-systeem verborgen zodat je via je telefoon of laptop kunt zien waar jouw fiets is.

reevo e-bike

Wat is het prijskaartje van deze futuristische e-bike?

De fiets is nog niet te koop, maar je kunt hem wel al pre-orderen. Voor een prijs vanaf 1853 euro heb je deze fiets zonder spaken als eerst. De Reevo wordt verwacht in maart 2021. Zeker een e-bike om in de gaten te houden.