Je hoort wel eens vaker dat een tweeling zo identiek aan elkaar is dat je ze echt niet uit elkaar kunt halen, maar bij deze tweeling is het schijnbaar zo erg dat ze er niet voor beboet kunnen worden. De rechter kon namelijk niet met zekerheid zeggen wie van de twee nou de dader is, en werden daarom allebei vrijgesproken.

Tweeling gaat vrijuit

De 28-jarige Ibrahim en Murat zijn een tweeling uit België. Ze werden vervolgd, doordat een van de broers betrokken was tijdens een incident in 2015. Het incident vond plaats bij een snackbar, nadat een voorbijganger een van de broers uitlachte toen hij komisch van zijn fiets viel. Een van de broers wou de voorbijganger daarom flinke klappen verkopen. Terwijl de ene de andere probeerde tegen te houden om niet uit te halen, kwam het toch tot enkele vuistslagen. Maar de vraag is door wie?

Het incidentje werd gefilmd, maar na het politieonderzoek konden ook zij niet concluderen wie nou de dader was. De twee jongens werden daarom uitgenodigd om op verhoor te komen, maar slechts een van hen daagde op. In eerste instantie ontkende hij de feiten, maar gaf aan het einde van het verhoor aan dat hij juist degene was die zijn broer probeerde tegen te houden. Dit riep natuurlijk enige verwarring bij zowel de rechter als de politie, aangezien er nou niet duidelijk naar voren kwam wie welk aandeel had in de feiten. Op basis van twijfel heeft de rechter er daarom maar voor gekozen dat de tweeling vrijuit mocht gaan.

Zijn slotwoord in deze kwestie was dan ook: “Het is duidelijk dat een van hen actief heeft geprobeerd om de andere tegen te houden. Hij kan dus niet als dader of mededader van de feiten worden weerhouden.” Uiteindelijk heeft het voor een van de broers dus ontzettend goed uitgepakt dat hij samen met zijn tweelingbroer op pad was en dat niemand met zekerheid de vinger naar hem kon wijzen.

Bron: AXED