Het lijkt wel een soort van film toen we dit nieuws te horen kregen. Je zou het dan ook haast niet geloven, maar het is toch echt een waargebeurd verhaal. We moeten het de man dan ook toegeven dat hij dit uitstekend heeft gedaan, knap staaltje werk!

Man ontsnapt uit detentiecentrum

De man in kwestie werd aangehouden, aangezien hij Nederland uit zou worden gezet. Wat de reden hierachter was, is nog onbekend, maar hij mocht in ieder geval niet zijn cel uit. Hij zat opgesloten in het detentiecentrum bij Rotterdam The Hague Airport. Met nog enkele dagen op de planning, begon de tijd toch echt te tikken voor de man, dus besloot hij een plan te bedenken..

Vrijwel onmogelijk

Na al die tijd in zijn cel door te hebben gebracht kreeg hij genoeg tijd om een waterdicht plan te bedenken om te ontsnappen. Hoe hij dit van plan was? Hij merkte op dat er wekelijks een bus naar de inrichting kwam om te kijken of mensen last hadden van tuberculose hadden. Dit was zijn enige uitweg, maar hoe zou hij ongezien die bus in komen? NIET! Want dat is simpelweg een onmogelijke taak.

Als we er niet in kunnen, dan…

Tja, als je niet in de bus kan komen, dan moet je met een ander plan komen. Iets wat we in films maar al te vaak hebben gezien en dus totaal niet verwachtte in het ‘echte leven’. Hij besloot dus alles op alles te zetten in een poging om onder de bus te komen en zich hier stevig aan vast te houden. En met succes! De man wist zich ongezien onder de bus te verplaatsen en zo het terrein te verlaten, haha!

And he’s gone….

Het mooie van dit alles is toch wel het feit dat de man nog steeds spoorloos is zo laat de Dienst Justitiƫle Inrichtingen weten. Ze kwamen er pas tijdens de avondtelling achter dat de man niet in zijn cel zat. Zijn verdwijning wordt onderzocht, maar de DJI wilt nog geen mededeling over de identiteit van de man doen. Wat dan wel weer een beetje gek is. Ohja, dit alles gebeurde al op 24 juli, maar goed beter laat dan nooit dat we op de hoogte worden gehouden toch?