Wie zijn motor frequent uitlaat zal er niet omheen kunnen: slijtage. Los van standaard onderhoud zal er in de loop van tijd hier en daar een krasje, een deukje of wat roest verschijnen. Voor dit laatste is een makkelijke oplossing. Sterker nog: we durven het gerust een lifehack te noemen. Zo kun je gemakkelijk roest verwijderen van je motor.

Roest verwijderen van je motor

Voordat we uitleggen hoe de truc van roest verwijderen van je motor precies in zijn werk gaat is het goed om even toe te lichten in welke situaties het gebruikt kan worden, het gaatje namelijk niet overal van je roest af helpen. De plekken die in aanmerking komen voor deze handige truc zijn de chromen en ijzeren oppervlaktes. Een plek waar veel (oudere) motoren op den duur roestplekken verzamelen is bijvoorbeeld  de voorvork of bij chromen uitlaten. De kleine roestkringen die er op verschijnen maken je motor optisch in één keer een paar jaar ouder. Zonde. Gelukkig is er voor deze plekken een hele makkelijke oplossing: aluminiumfolie.

roest verwijderen van je motor

Aluminiumfolie tegen de roestplekken

En nee, dan bedoelen we niet je motor inpakken ter preventie, maar echt het bestrijden van roest met het folie. Om te beginnen maak je het betreffende oppervlak vochtig met een doek en schoon water. Door daarna met een stuk aluminiumfolie langs de plekken te schuren kun je in een mum van tijd de roest verwijderen. Zie het als een soort schuurpapier, en ‘schuur’ het folie meermaals over de roest heen. Je zult merken dat het loskomt en uiteindelijk weg te vegen is met een (vochtig) doekje. Dit is echt alles wat je nodig hebben voor het roest verwijderen van je motor.

Hardnekkige roest verwijderen

Mocht het nou écht venijnige roestplekken hebben, overweeg het oppervlak dan te voorzien van een paar druppels babyolie om er daarna met het aluminiumfolie overheen te gaan. Hier verwijder je niet alleen de doornen in het oog, het geheel gaat er ook nog eens extra van glimmen. Win win.

roest verwijderen van je motor

Dus, voor iedereen die zijn motor van wat lelijke plekken wil afhelpen hoeft niet diep in de buidel te tasten voor succes. Aluminiumfolie, wat water en een sporadische druppel babyolie is alles wat je nodig hebt. Roest verwijderen van je motor is zo gepiept. Nu alleen nog zorgen dat hij niet gestolen wordt, nu hij weer zo glimt.