Travel

In deze Europese stad vind je het grootste subtropische zwemparadijs ter wereld

Tropical Islands

Ben je nog op zoek naar een leuk dagje weg? Zoek niet verder. Op 60 kilometer van Berlijn vind je 'Tropical Islands', het grootste subtropische zwemparadijs ter wereld. Je kunt er zwemmen, zonnen, slapen en zelfs rondvliegen in een luchtballon.

Tropical Islands in Berlijn is het grootste subtropische zwemparadijs ter wereld

Ben je het zwembad van bij jou om de hoek wel een beetje beu? Dan moet je zeker eens langsgaan bij ‘Tropical Islands’ in de buurt van Berlijn. In een oude vliegtuighangar vind je nu een subtropisch zwemparadijs van maar liefst 66.000 m² groot. Voor talloze glijbanen, rust en entertainment voor de kinderen ben je hier aan het goede adres.

In Tropical Islands nemen ze ‘subtropisch’ wel heel letterlijk. Zo’n 50.000 planten en verschillende zandstranden vormen het decor rondom enorme zwembaden en nagebootste zeeën. Het subtropische klimaat wordt zelfs gecreëerd. Het is er namelijk constant 25 graden Celsius. Is dat even genieten.

Ultieme droom voor waterratten

In een 27 meter hoge toren kun je kiezen uit vier ellenlange glijbanen. Ga je voor de langzamere keuze of wil je snelheden behalen tot wel 70 kilometer per uur, er is voor ieder wat wils. Wil je wat meer relaxen? Neem je rust in één van de sauna’s of laat je lekker masseren langs de boulevard. Daarnaast kun je ook genieten van de lekkerste gerechten in de talloze restaurants en kun je zelfs een bungalow boeken om in de dome te blijven slapen. De hal is zo ontzettend groot, dat je er zelfs een ballonvaart in kunt maken, echt ongekend.

In Tropical Islands is er dus keuze genoeg. Heerlijk zwemmen in één van de verwarmde en prachtige zwembaden, golven vangen in 4000 vierkante meter grote Zuiderzee, relaxen in het wellnesscentrum of in de tal van stoombaden, winkelen op de boulevard of een rondvlucht maken in een luchtballon.

Watch on YouTube

Foto’s: Tropical Islands.