Cars & Bikes

Gruwelijk snel: Triumph Rocket 3 R sprint in 2.73 seconden naar 100 km/u

Triumph Rocket 3 R

Hoe zou het zijn als je op een motor vanuit stilstand kan optrekken en binnen drie seconden een snelheid kan bereiken van 100 kilometer per uur? Waanzinnig om over te fataseren, maar de jongens van Triumph Motorcycles is het daadwerkelijk gelukt. Het nieuwe snelheidsrecord werd gevestigd met behulp van hun Triumph Rocket 3 R. In exact 2.73 seconden werd de magische grens van 100 kilometer per uur bereikt.

Acceleratierecord voor de Triumph Rocket 3 R

Het nieuwe snelheidsrecord is op zijn minst indrukwekkend. De nieuwe Rocket 3 R laat zien dat grenzen kunnen worden verlegd en dat men in staat is om het uiterste uit hun productiemotoren te halen. Met het nieuwe record in handen is de Muscle Roadster de snelste productiemotorfiets van TRIUMPH in deze categorie. De volledig nieuw ontwikkelde motorfiets demonstreert duidelijk dat de ideeën omtrent snelheid niet enkel in conceptvorm bestaan.

2500 cc inhoud

De gloednieuwe TRIUMPH Rocket 3 R en het daarvan afgeleide Rocket 3 GT-model hebben een cilinderinhoud van 2500 cc. Ze zijn daarmee de zwaarste motoren in een productiemotorfiets ter wereld. Een cruciaal onderdeel van de indrukwekkende prestatie is het extreem hoge koppel van de driecilindermotor: 221 Nm bij 4.000 tpm . Deze waarde is dan ook niets iets wat je bij een andere motor tegen zult komen.

Testritten

Het huidige record van 2.73 seconden werd eind 2019 neer gezet tijdens testritten  op het circuit van Cartagena  in Spanje. Een motorfiets uit de pre-serie van de Rocket 3 werd hiervoor gebruikt. Dit model is vergelijkbaar met de gangbare Rocket 3 met dit verschil dat de spiegels en de kentekenplaathouder waren verwijderd, een normale procedure tijdens testritten. Na het bereiken van de snelle acceleratietijd kon het team verder gaan met de testen. Ook tijdens deze vervolgtesten bleek dat de motor niet alleen topprestaties kan leveren op het gebied van snelheid, maar ook enorm wendbaar is en een prima wegligging kent.

Watch on YouTube

Ook zo’n snelheidsduivel voor de deur?

Mocht je zelf overigens een Triumph Rocket 3 willen aanschaffen, race dan gerust naar de dealer. De ‘gewone’ Rocket 3 R gaat zo’n 26.000 euro kosten en voor de GT versie mag je zo’n 27.400 euro gaan aftikken.