Mocht je niet echt warm lopen voor de Koenigsegg Regera met zijn 1509 pk en een topsnelheid van 410 km/u, dan weten we nog een leuke wagen die waarschijnlijk wel snel genoeg is. De Bloodhound. Schrik niet, dit leuke wagentje heeft de kracht van 180 Formule 1 wagens, een V8-motor en drie extra motoren. Theoretisch gezien zou het moeten lukken om de geluidsbarrière te doorbreken. Het goede nieuws is dat de wagen nu te koop staat.

Bloodhound is 135.000 pk sterk

Mocht je de Bloodhound overigens echt willen kopen, zorg dan wel even voor een flinke parkeerplaats, we hebben het namelijk over een gevaarte wat bijna 13 meter lang is en 2.5 meter breed. Even achteruit inparkeren kan dus knap lastig zijn. De wagen is ontworpen om het snelheidsrecord van de Thrust SSC te verbreken. Die wagen heeft het record namelijk sinds 1997 in zijn bezit met een snelheid van 1227,985 km/h. De keuze voor drie motoren is daarom ook logisch. Met 135.000 pk aan boord moet dat record wel gaan sneuvelen en wel zo dat een verbetering bijna onmogelijk is.

Testrit in Zuid-Afrika

De ambitie is dus duidelijk aanwezig. Klein probleempje komt wel om de hoek kijken: het kost een paar centen om zoiets draaiende te houden. Dat is dus lastig en daarom wordt het in 2008 gestarte project nu ‘on hold’ gezet in de hoop op een rijke sponsor met een gekke ambitie. Dat de mogelijkheden aanwezig zijn om het record te verbreken beek al tijdens een testrit in Zuid-Afrika. Daar haalde men een snelheid van 1010 km/u. Lekker snel dus, maar niet snel genoeg. Overigens wilde men uiteindelijk de wagen wel zo gaan aanpakken dat een snelheid van meer dan 1600 km/u mogelijk zou zijn.

Investering van minimaal 9 miljoen euro

Zover heeft het dus nog niet mogen komen en dus is men flink op zoek naar een nieuwe rijkaard die toekomst ziet in het hele idee. Die beste man of vrouw zal dan wel zo’n 9 miljoen euro er in wil stoppen, zoveel kost namelijk een vierde booster. Daarmee zou het snelheidsrecord binnen handbereik liggen. Mocht je dus je erfenis netjes op je bankrekening hebben geparkeerd, dan is dit wellicht je kans. Dat je er veel publiciteit mee krijgt lijkt ons erg logisch.