Het zal je niet vaak gebeuren dat je een Formule 1 wagen te koop ziet staan. Als daar ook nog de naam van Verstappen aan is verbonden, dan wordt het wel heel erg uniek. Toch is dat in een notendop wat je aan kunt treffen in Vriezeveen. Daar staat namelijk een kloon van de Footwork FA17. Inderdaad, niet de wagen waar Max Verstappen in heeft gereden, maar wel zijn vader, Jos Verstappen!

De wagen van Verstappen staat te koop

Voor de fans was het altijd ‘Jos the Boss’, daar waren wel de meningen over verdeeld maar toch was het een baas. In zijn lange carrière als Formule 1 coureur heeft de Limburger hard zijn best gedaan om indruk te maken in de Formule 1, wat hem uiteindelijk is gelukt. Zo reed hij onder andere voor Simtek, Tyrrell, Stewart, Honda (als testrit), Arrows en Minardi. In dat rijtje ontbreekt uiteraard Footwork. De Hart 830 V8 was helaas niet gebouwd op de rijstijl van Jos Verstappen en meer dan eens begaven de wielen het of was er een ander probleem met de wagen van Jos.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JosVerstappen (@josverstappen7) op

Footwork FA17

Het Footwork team ontstond nadat de Japanner Wataru Ohashi zijn kans schoon zag om een F1 team te bezitten. Het nieuwe speeltje van de Japanner was Arrows en Jos wilde maar al te graag blijven racen, dus tekende hij een contract na een kortstondig, maar fraai avontuur bij Benneton.

Auto Jos Verstappen

Formule 1 wagen te koop

Dat Jos Verstappen dus niet echt warme herinneringen koestert aan de Footwork FA17 is wel duidelijk. Toch symboliseert de wagen een stukje Nederlandse Formule 1 geschiedenis. Die kan je nu dus bezitten als je bereid bent om er de vraagprijs van 41.000 euro voor neer te leggen. Wat betreft de betrouwbaarheid is er geen reden tot zorg. Het betreft namelijk een showmodel, gewoon een replica dus. Het enige wat in feite wel origineel is, is de body, de ophanging, de wielen, banden, stuur en de remmen. De rest is namaak. Mocht je dus verwachten dat er nog een echte V8 of versnellingsbak in zit, dan kom je bedrogen uit. Er even een motor in gaan zetten en de show stelen tijden een rackday is er dus niet bij.