11 november is het dan zover: dan verschijnt GTA: The Trilogy. Rockstar heeft vandaag een eerste trailer gedeeld.

GTA: The Trilogy

Nog even aftellen en dan kan het feest beginnen. Vanaf 11 november is GTA: The Trilogy namelijk te spelen. De game is vanaf dan alleen digitaal beschikbaar voor PlayStation 5, Playstation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Op de fysieke game moeten we nog een tikkeltje langer wachten. Wanneer de goedheiligman ons land weer heeft verlaten, op 7 december om precies te zijn. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de nieuwe trailer van GTA: The Trilogy.

Klassiekers in een nieuw jasje

“Drie iconische steden, drie epische verhalen. Speel de geherdefinieerde klassiekers uit de oorspronkelijke Grand Theft Auto-trilogie: Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Adreas”, zo luidt de omschrijving van de remasters.

De games zijn geüpdatet en hebben een verbeterde, nieuwe belichting, meer details in de omgeving, textures in hogere resolutie en nog veel meer.

Eerste trailer en screenshots van nieuwe GTA

We zullen er verder geen woorden aan vuil maken, want de trailer doen ons hunkeren naar vroeger. Wat jij?

Hoeveel gaat ‘ie kosten?

Dan blijft de hamvraag natuurlijk: hoeveel gaat deze iconische trilogie kosten? De trilogie gaat 59,99 euro kosten voor de PlayStation, Xbox en pc. Een prijs voor de Switch-versie is nog niet bekend. Voor de gebruikers die de pc-versie voor 5 januari 2022 via de Rockstar Launcher aanschaffen, heeft Rockstar een cadeautje in petto: zij ontvangen een korting van 10 euro op een game vanaf 15 euro.

Hebben we in elk geval iets om ons zoet te houden totdat GTA 6 uitkomt.