Bij de penalty’s van onder andere Neymar Jr en Paul Pogba val je in slaap voordat ze tegen de bal aan hebben getrapt. Maar het kan nog erger. Een voetballer in een Japanse competitie nam afgelopen weekend de traagste penalty ooit.

Japanse voetballer neemt traagste penalty ooit

Tegenwoordig doen voetballers er alles aan om de keeper af te leiden bij een penalty. Het welbekende ‘hupje’ van Jorginho of de rechte aanloop van Bale, allemaal trucjes om de keeper op het verkeerde been te zetten. Je kunt natuurlijk ook een hele lange aanloop nemen, dan weet de keeper niet wanneer je gaat schieten. Dat is precies wat deze speler in Japan deed. Hij nam waarschijnlijk de traagste penalty ooit. Het duurt maar liefst een minuut voordat hij bij de bal is. Bekijk onderstaande video op eigen risico, de kans is aanwezig dat je in slaap valt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOS Sport (@nossport)

Hij schiet de bal feilloos in het doel

Het mag er dan bijzonder uitzien, het werkt in ieder geval wel. De keeper raakt ervan in de wat en de speler schiet de bal zonder enige problemen in het netje, maar was daar nou zo’n hele show voor nodig? Zijn teamgenoten (en de keeper) kunnen er in ieder geval om lachen.