Op Netflix barst het van de spannende series waarin een groep mensen probeert te overleven in een wereld die langzamerhand wordt verwoest. Dit is ook het plot van de Russische serie To The Lake. Hierin zorgt een grote virusuitbraak ervoor dat het leven van een kleine groep hoofdpersonen op het spel staat.

To The Lake op Netflix

To The Lake speelt zich in Moskou af. Die Russische hoofdstad wordt geterroriseerd door een virus dat zich razendsnel onder de mensen verspreid. We volgen Sergey, zijn vrouw Anna, zijn ex-vriendin Irina en hun kinderen. De situatie in Moskou verslechtert snel. Mensen die worden besmet hoesten bloed, krijgen witte oogleden en vormen een groot besmettingsgevaar voor anderen. Reden voor Sergey en zijn familie om de stad te ontvluchten.

To The Lake

Op de vlucht voor heftig virus in Rusland

Met je vrouw, ex-vriendin en je kinderen vluchten voor een mysterieus virus, terwijl je om je heen niemand kunt vertrouwen. Het lijkt ons geen pretje, maar Sergey begint toch aan zijn tocht. De titel van de serie, To TheĀ  Lake, verwijst naar zijn einddoel: een meer. In dat meer bevindt zich een schip, dat kan dienen als de perfecte locatie om te overleven. Samen met een kleine groep andere burgers proberen Sergey en zijn familie de boot te bereiken. Maar gevaar schuilt achter iedere hoek. Bovendien zijn de spanningen binnen de groep ook om te snijden. Zo zijn Anna en Irina nou niet bepaald de beste vriendinnen.

In To The Lake staat overleven centraal

Terwijl ze vijanden tegenkomen, het virus nog altijd ronddwaalt en ze moeilijke beslissingen moeten maken, gaat de tocht van de groep verder. Wat dat betreft doet de serie erg denken aan series zoals The Walking Dead. De acht afleveringen van To The Lake vind je op Netflix. Samen zijn ze goed voor een 7.3 op IMDb. Volgens geruchten zijn de scenarios voor een seizoen 2 al af, maar kan het best nog een tijd duren voordat alle opnames achter de rug zijn.