Denk jij dat je altijd goed voor de dag komt tijdens een eerste date? Eén ding wat je goed moet onthouden, hoffelijkheid is geen verleden tijd. Een deur openhouden, een jas aannemen of een stoel aanschuiven, het zijn de kleine dingen die nog steeds meetellen. Vrouwen houden van sterke mannen met manieren en stijl. Heb respect voor je date, weet hoe je een vrouw goed behandelt.

Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, we helpen je graag op weg.

Appen
Na een avondje stappen wissel je telefoonnummers uit, vaak begint er daarna een gesprek op Whatsapp. Je raakt aan de praat en van het een komt het ander: Een eerste date!

Zorg dat je tijdens het appen je taalgebruik aanpast, gebruik geen woorden als LOL en WTF , gebruik volledige zinnen. Stel bijvoorbeeld vragen over haar studie/werk, toon interesse! Een grapje hier en daar kan maar zorg ervoor dat je geen clown wordt. Peil of ze wilt afspreken en zo ja, vraag haar dan of ze het leuk vind om een keertje wat te drinken.

De eerste ontmoeting
En dan is het zo ver, de eerste date. Zorg er in ieder geval voor dat je op tijd bent!

Wat doe je als je haar ziet? Het is beter om niet meteen voor de knuffel te gaan, maar maak de begroeting ook niet te zakelijk. Zoek een goede middenweg, als je haar een hand geeft (geen slap handje!!), lacht en zegt dat je het leuk vind om haar weer te zien dan zit je altijd safe. Mocht je merken dat zij voor de traditionele 3 kussen op de wang wilt gaan, dan ga je er natuurlijk gewoon in mee.

Aan tafel!
Na de ontmoeting ga je aan tafel. Vergeet niet de deur voor haar open te houden, haar jas aan te nemen en haar stoel aan te schuiven, het is de eerste indruk die ze van je krijgt én onthoudt. Laat bij het bestellen, je date als eerste haar keuze doorgeven.

Het gesprek
Hier draait het natuurlijk allemaal om. Toon interesse is haar, stel haar vragen over haar studie/werk, waar woont ze? Wat wilt ze in de toekomst? Je mag best wat over jezelf vertellen, maar zorg dat je niet alléén maar over jezelf praat. Probeer haar ook niet te imponeren met verhalen over je werk, praat over jezelf, je hobby’s, je interesses, je ideeën. Een grapje tussendoor is altijd goed.

Laat je telefoon gewoon in je broekzak zitten ook al wordt je plat geappt. Pas als ze naar de wc gaat kan je even op je telefoon spieken.

De rekening
De man betaald de rekening, tenzij je date er echt op aandringt om de rekening te delen natuurlijk.

Het afscheid
Je kent elkaar nu wat beter dus de 3 zoenen die je aan het begin nog niet kreeg zal je waarschijnlijk nu wel krijgen. Bedankt haar voor de gezellige avond maar begin nog niet meteen over een tweede afspraak. Doe het rustig aan, je kan beter een paar dagen wachten zodat alles kan bezinken, je hebt haar telefoonnummer toch al. 

Succes!