Al generaties lang is vissen een veel uitgevoerde hobby. Rustig aan het water met je hengel, alleen of met gezelschap. Dobber in het water en kijken of er gebeten wordt. De één maakt het niet uit of hij beet heeft en geniet van de rust, de ander zoekt fanatiek de beste plekjes om zoveel mogelijk vis te vangen. Voor de vissers die graag actief en fanatiek bezig zijn met de sport maken deze tips het misschien nog wel een stuk leuker.

Ga samen vissen met vrienden of familie

Samen is alles leuker. Vissen is één van die activiteiten waarbij je dichter bij elkaar komt. Je bent namelijk een hele dag met elkaar, omdat het wel echt een tripje is. Je kunt er zo een hele dag aan kwijt zijn. Je bent bezig met iets, maar hebt ook de ruimte om veel met elkaar te praten. Met een vriend, broer of neef, of ook met je vader kun je gaan vissen. Trek er een dag of dagdeel op uit, wanneer je normaal gesproken niet zoveel tijd voor elkaar vrij maakt.

Vis vanaf het water in plaats van de kade

Meestal ga je bij het vissen ergens aan de kant zitten, op een goede stek. Maar als je op een meer vist, kun je ook met een bootje, vlot of ander drijvend platform het water op. Hierdoor kun je niet alleen bij de vissen die in de buurt van de rand van het ondiepe water zwemmen. Ook de vissen die wat dieper en meer op open water zitten zijn hierdoor te bereiken.

Ga vissen op een onbekende plek

Als je vaker vist heb je misschien wel de bekende plekjes waar je komt. Maar juist om een keer een andere locatie op te zoeken kan het wat spannender maken. Een heel andere plek waar je nog niet eerder gevist hebt laat je kennis maken met een ander landschap en misschien wel veel meer of andere vissen.

vissen

Vis voor andere vissen

Je kan op dezelfde plek als normaal misschien wel heel andere vissen vangen dan je normaal gesproken doet. Een andere diepte en ander aas kan bijvoorbeeld al veel verschil maken. Elke vis is anders en vraagt een andere techniek om gevangen te worden. Daag jezelf een keertje uit door op iets anders en misschien wel iets geks te vissen. Hier leer je ook weer andere technieken van.

Ga op pad met een gids

Een maatregel voor de echte liefhebber en mensen die op zoek zijn naar iets geks. Op onbekende plekken, voornamelijk in het buitenland, kun je op zoek gaan naar een gids die het water en haar bewoners goed kent. Van die gids kun je leren hoe je ze het best kunt vangen en kom je zwemmers tegen die je anders misschien nooit had gezien. Het kost misschien wat, maar dan heb je wel een leuke en leerzame ervaring! Daar kun je de rest van je leven wat aan hebben.

vissen