Er zijn veel redenen voor een vrouw om te klagen over de man. Afgezien van de meest voor de hand liggende situaties, zoals te weinig aandacht hebben voor detail of het ontbreken van tafelmanieren, is er nog een activiteit die voor de nodige ergernis kan zorgen: snurken. Grote kans dat je er zelf weinig last van hebt, maar voor de ander kan het een volslagen ramp zijn. Toch is er heel eenvoudig iets aan te doen.

Relatieproblemen door het snurken

Snurken is een van de grootste ergernissen in de nachtelijke uren. Een onbedoeld snurkconcert kan plotseling leiden tot grote irritaties terwijl je er als man nog geeneens van bewust bent. Voor je partner kan het echter een regelrechte ramp zijn en niet zelden leidt het tot irritaties en zelfs relatieproblemen. Met onderstaande tips kun je er effectief een einde aan maken en slaap je voortaan weer prinsheerlijk zonder je vrouw of vriendin slapeloze nachten te bezorgen.

Slaapcomfort

Het snurken wordt vaak veroorzaakt doordat de tong naar achter zakt en zo de keelholte blokkeert. Wil je dan voorkomen, kies dan voor een kussen wat precies past bij je postuur. Zo voorkom je dat je ongewenste snurkgeluiden gaat maken in je slaap.

Maak de weg vrij

Bovenstaande argumentatie gaat niet altijd op. In veel gevallen kunnen nasale verstoppingen en allergie├źn een minstens zo belangrijke rol spelen. Door de bron van een eventuele allergie aan te pakken, kun je al zorgen voor een ongestoorde nachtrust. Overweeg dus om lichte gordijnen te kopen en gebruik eventueel anti-allergie linnen.

Mondbitje

Mocht een aangepast kussen en anti-allergie linnen niet voldoende helpen, grijp dan naar de zwaardere middelen. Misschien niet ideaal, maar wel effectief: een mondbitje. Hierdoor staat je kaak in je slaap wat verder naar voren waardoor de luchtstroom geoptimaliseerd wordt.

snurken

Train je nek

Heb je een wat forse lichaamsbouw, dan kan dat ervoor zorgen dat de luchtstroom wordt gehinderd. Natuurlijk kun je verwoede pogingen doen om af te vallen, maar veel effectiever is het om je nekspieren te trainen. Een simpele oefening is de volgende: plaats je hand tegen je oor en probeer deze weg te duwen. Doe dit tien seconden lang en wissel dan van oor. Probeer deze oefening regelmatig te herhalen voor je gaat slapen.

Professionele hulp

Mochten bovenstaande tips niet helpen, onderzoek dan of het snurken wordt veroorzaakt door een medische aandoening zoals het obstructieve-slaapapneusyndroom. Dat is niet alleen lastig voor je partner, maar ook voor je zelf. Dit syndroom zorgt er namelijk voor dat je ademhaling gedurende circa tien seconden wordt onderbroken. Met behulp van een app kun je bijhouden hoeveel pauzes er in je ademhaling voor komen. Een gesprek met je huisarts is in dat geval de eerste stap richting een oplossing.