Het is koud. Ieder geval: voor Nederlandse begrippen. Niet volgens inwoners van Chicago, die hebben op dit moment namelijk te maken met een temperatuurtje van -30! Omdat de temperatuur deze maand alweer richting de 10 graden klimt is het vooral zaak om ons voor te bereiden op de toekomstige winters. En dat kan met deze tips uit Chicago.

Draag leren handschoenen

Handschoenen hoeven niet van leer te zijn. Belangrijk is dat het is gemaakt van isolerend materiaal. Dikke stoffe handschoenen laten lucht door, waardoor je alsnog last heb van de kou. Leren en kunstof handschoenen houden de wind en daarmee de kou buiten. Zelfs dunne plastic handschoenen die dokters gebruiken werken beter dan handschoenen van stof. Helemaal ideaal is om die rubberen handschoenen onder je leren te dragen!

Tips tegen de kou gewoonvoorhem 2

Draag een warme broek

Spijkerbroeken hebben positieve kanten: ze zijn stevig, duurzaam en passen goed bij iedere kledingstijl. Echter is katoen niet het meest isolerende materiaal. Wie niet geeft om mode is beter af met een skibroek rond zijn billen. Een uniform voor het verkennen van Antarctica is natuurlijk ook een goed alternatief.

Tips tegen de kou gewoonvoorhem 3

Blijf in beweging

Wie druk is heeft geen tijd om koud te zijn. Loop je bibberend naar je werk: loop sneller. Moet je wachten op de bus: doe een dansje. Blijf in beweging en stop niet met bewegen totdat je het warm hebt dat je kleding wil uittrekken. Plus: als iedereen danst in de sneeuw gaan mensen het koude weer meer waarderen. Met je hond door het park rennen helpt natuurlijk ook om warm te blijven.

Tips tegen de kou gewoonvoorhem 4

Draag droge kleding

In natte kleding raak je sneller onderkoeld dan droge kleding. Het dragen van een waterdichte jas en regenpak helpt warm te blijven tijdens een regenbui in koud weer. Omkleden als je uit het natte weer komt wordt ook gewaardeerd. Als je kleding niet te doorweekt is, bijvoorbeeld als je uit de sneeuw komt, kan je ook je kleren voor een minuut of tien in de droger stoppen. In koud weer is er niets zo fijn als kleding vers uit de droger.

Tips tegen de kou gewoonvoorhem 5

Doe de verwarming uit

Deze tip verschilt per persoon. We begrijpen dat je liever op een warm kantoor zit dan één die even koud is als het weer buiten. Voor wie echter werk doet waarbij hij veel wisselt tussen binnen en buiten kan beter de verwarming uitlaten. Een constante temperatuur maakt het makkelijker voor je lichaam om een constant temperatuur te behouden. Je lichaam produceert meer warmte als je in een koude omgeving bent. Wie echter constant wisselt van omgevingstemperatuur maakt het zijn lichaam moeilijk om de temperatuur te reguleren.

Tips tegen de kou gewoonvoorhem 6

Nog meer tips om je te beschermen tegen het koude weer. Stijltips: zo kleed jij je het beste op dit koude weer. Voor wie echter niet bang is koude handen te krijgen: Vijf sneeuw gerelateerde Bucket List-items die je gedaan moet hebben.