Cars & Bikes

Hoe voorkom je dat dieven jouw auto strippen?

autodiefstal auto strippen voorkomen

Wil jij niet dat dieven jouw auto gaan stippen en autodiefstal voorkomen? Volg dan deze tips tegen autodiefstal.

Zo voorkom je dat dieven je auto strippen

We weten allemaal hoeveel we van auto’s houden. Die mooie lak, dat heerlijke motorgeluid, en laten we de vrijheid die je met een auto hebt zeker niet vergeten. Maar er is één ding waar we allemaal bang voor zijn: autodiefstal. Je wil natuurlijk niet dat jouw grote liefde gestolen wordt. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres voor een paar tips ter bescherming van de auto, bedacht door het Algemeen Dagblad. Met deze tips kun jij autodiefstal voorkomen, of in elk geval de kans daarop verkleinen.

1. Zet je auto in de schijnwerper

Als het op dieven afschrikken aankomt, zijn security camera’s je nieuwe beste vrienden. Heb je er al een paar hangen? Richt ze dan op je auto. Bonuspunten als je een bordje ophangt met ‘camera surveillance’, die boeven houden namelijk niet van de spotlight. Zelfs nepcamera’s en borden kunnen dieven op afstand houden. Ze zullen zich wel twee keer bedenken voordat ze proberen om jouw auto te stelen.

2. Installeer een alarm

Nummer #2 in het rijtje van tips om autodiefstal te voorkomen is het installeren van een alarm. Moderne auto’s hebben vaak al een alarmsysteem, maar als je een oudere tweedehandsauto hebt, kun je er een laten installeren. Let er wel op dat je kiest voor een alarmsysteem met CCV Voertuigbeveiliging certificering. Dit betekent dat je auto echt serieus wordt genomen wat betreft veiligheid.

3. Voorzichtig met Keyless Entry

Je hebt vast wel gehoord van die Keyless Entry-systemen waarmee je je auto kunt ontgrendelen zonder dat je iets hoeft te doen. Helaas zijn dieven daar ook van op de hoogte en gebruiken ze deze kennis om hun slag te slaan. Vooral oudere auto’s van vóór 2017 met dit systeem zijn kwetsbaar voor hun trucs. Ze kunnen signalen van jouw autosleutels oppikken en deze klonen of versterken. Bewaar je sleutels gewoon in een metalen doosje of in een speciale doos die signalen blokkeert.

4. Parkeer op goed verlichte plekken

Nummer #4 in het rijtje van tips om autodiefstal te voorkomen. Als je de keuze hebt, parkeer dan altijd je auto binnen. Lukt dat niet, zoek dan in elk geval een plekje waar genoeg licht brandt. Dieven houden van de schaduw, dus hou de auto in het licht.

5. Gebruik wheel lock nuts

Niemand wil zijn wielen kwijtraken. Maar dieven zijn nou eenmaal creatief, dus bescherm jezelf en je auto met speciale slotbouten. Deze wheel lock nuts hebben een sleutel nodig om ze te verwijderen. En weet je wat nog chiller is? Ze kosten niet veel, zo’n setje is vaak al te scoren voor 20 euro tot 30 euro.