Cars & Bikes

Prijzen tweedehands auto’s schieten ineens omlaag

prijzen tweedehands auto's

Ja, je leest het goed. De prijzen van tweedehands auto's schieten ineens omlaag. Lees hier hoe het zit.

Prijzen tweedehands auto’s in vrije val

Heb je het al gehoord? De prijzen van tweedehands auto’s zijn plotseling in een vrije val beland. Van een goudmijn voor verkopers naar een droomwereld voor kopers, het is tijd om je slag te slaan. Waar we eerst te maken hadden met stijgende prijzen, is er nu eindelijk goed nieuws voor iedereen die een eigen auto wil. Gaspedaal.nl, AutoTrack.nl en Autowereld.nl zijn giganten van de tweedehandsauto-markt met in totaal meer dan 3 miljoen bezoekers. Zij hebben deze interessante gegevens over de prijzen verzameld.

Mysterieuze daling van de prijzen

In de maand juni waren de prijzen van tweedehands auto’s gemiddeld 832 euro lager dan de maand ervoor. Dus als je je ooit hebt afgevraagd of het kopen van een auto kan samengaan met het besparen van geld, is dit het moment waar je naar hebt uitgekeken. Het is tijd om te profiteren van deze grote kans.

Nu komt de grote vraag: waarom is dit gebeurd? Wat heeft ervoor gezorgd dat tweedehands auto’s ineens in prijs zijn gedaald? Dat is een vraag waar zelfs de experts geen antwoord op hebben. Sommigen fluisteren dat het misschien te maken heeft met de stijging van de brandstofprijzen (lees hier hoe je brandstof kunt besparen). Als je meer moet betalen om in je auto te rijden, wil je waarschijnlijk minder betalen om hem te kopen.

De prijzen van benzineauto’s zijn maar liefst 928 euro gedaald vergeleken met mei. Dieselauto’s zijn 239 euro goedkoper geworden. Als je een hybride auto zoekt, zul je blij zijn te horen dat ze nu maar liefst 1.380 euro minder kosten dan vorige maand. Helaas zijn er geen kortingen op elektrische auto’s, die zijn zelfs met meer dan 600 euro gestegen.

Het type brandstof dat je kiest voor je auto heeft ook invloed op de verzekeringspremie. Altijd eerst goed je huiswerk doen dus. Het is tijd om de automarkt te bestormen en je droomauto te kopen.

Bron: Algemeen Dagblad.