Iedereen die wel eens het vliegtuig pakt om snel op de vakantiebestemming te komen heeft er ervaring mee: de onvindbare koffer(s). Uiteraard is niks vervelender dan een vakantie beginnen met het wachten op je koffers. Desondanks zijn er nog altijd slimmeriken die er in slagen om als eerste hun koffer van de band te pakken. Hoe dan? Met deze tips ligt jouw koffer als eerste op de bagageband.

De drukte op Schiphol omzeilen

De beste tip om problemen met je bagage te voorkomen is door ze van te voren op te sturen naar je vakantieadres. Dat lukt niet altijd, zeker niet als je een vakantie naar een resort hebt geboekt. De andere manier is voor de echte experts onder ons. Je moet het gewoon slim aanpakken. Bij de meeste vliegmaatschappijen mag je namelijk maximaal twee koffers gratis meenemen. Daar kun je dus mooi van profiteren. Met deze tip ligt jouw koffer voortaan als eerste op de bagageband en kun je nog sneller beginnen aan je vakantie.

Kies voor de juiste stickers op je bagage

De ervaren reiziger weet dat je bij het inchecken kan vragen om zogenaamde ‘fragile’ stickers. Die dingen plak je dus gewoon op je koffers. Het voordeel is dan de bagagemedewerkers daardoor weten dat er breekbare spullen in je koffer(s) zit(ten). Dergelijke koffers worden normaliter als laatste in het ruim geladen en komen er dus als eerste weer uit. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming zal je jouw koffers dan ook als eerste aantreffen en kan jouw vakantie lekker vlot van start.

tip koffer eerste bagageband

Laat inchecken kan ook schelen om jouw koffer als eerste op bagageband te krijgen

Mocht bovenstaande tip om de koffer als eerste op de bagageband te kijrgen, conflicteren met je gevoel voor eerlijkheid, dan is er nog een andere oplossing die (bijna) altijd werkt. Vergeet gewoon die bekende sticker en zorgt in plaats daarvan dat je als één van de laatste passagiers incheckt. In dat geval beland jouw bagage ook als laatste op de band. Je raadt het al: bij aankomst is die koffer dus als eerste aan de beurt. Dat kan een prima manier zijn om tijd te besparen, maar het is niet zonder risico. Het gevaar bestaat namelijk dat het ruim van het vliegtuig al vol zit en je koffer dus niet mee kan. Bovendien kan het late inchecken er ook toe leiden dat jij je vlucht mist. In dat geval ben je dus nog steeds niet geholpen.

Nog meer reistips omtrent je bagage? Met deze lifehack raak jij je bagage nooit kwijt op het vliegveld.