Er zijn veel beroepen waarmee een goed zakcentje te verdienen is, waaronder een paar hele vreemde. Dat je als acteur behoorlijk goed verdient komt niet als verrassing. Om even de balans op te maken is hier een lijstje met de tien acteurs die het meeste hebben verdiend in hun carrière.

Rijke acteurs

Onder de rijke acteurs in het lijstje een paar namen die je misschien wel verwachtte, maar ook wat verrassingen. Wanneer we aan de filmwereld denken verschuift onze focus vrijwel direct richting Hollywood  en dat is niet helemaal terecht. Gooien we onze blik de andere kant op dan gaat daar nog een gigantische wereld schuil: Bollywood. Dit zijn de tien acteurs die wereldwijd het grootste vermogen hebben verdiend met hun carrière op het witte doek.

10. Sylvester Stallone

Beter bekend als Rambo of door zijn bloedmooie dochters Sistine en Sophia. De acteur heeft al een lange carrière achter de rug en schittert nu voor het laatst in de rol van Rambo. Met zijn acteerklussen bemachtigd Sylvester de tiende plek, met een vermogen van maar liefst 400 miljoen dollar.

acteurs

9. Jack Nicholson

Voor velen ‘die engerd uit The Shining’, Jack Nicholson. Hij begon al jong met acteren en speelde in talloze grote films. Zijn positie in de ranglijst deelt hij met een paar anderen: net als Sylvester bezit Jack 400 miljoen dollar.

8. Amitabh Bachnan

Een naam die waarschijnlijk geen belletje doet rinkelen.  Zoals we al zeiden reikt de filmindustrie verder dan alleen Hollywood. Dat het ook in Bollywood goed knaken verdienen is bewijst Amitabh, hij deelt samen met Sylvester en Jack de plek met ene vermogen van 400 miljoen dollar.

7. Adam Sandler

Niet iedereen is fan van Adam, maar het witte doek houdt van de amicale man. Hij speelt in talloze films, oud en modern en heeft met deze carrière een vermogen opgebouwd van 420 miljoen dollar.

acteurs

6. Mel Gibson

De zesde plek is voor een grote naam uit Hollywood, Mel Gibson. Met een enorme lijst aan films waaronder Lethal Weapon en Mad Max is Mel niet weg te denken uit de filmscene. Zijn vermogen benadrukt zijn positie. De beste man heeft maar liefst 425 miljoen dollar bij elkaar gesprokkeld met zijn rollen

5. George Clooney

Who else..? Over Clooney kunnen we lang of kort zijn, maar deze uiterst charismatische man -die maar niet ouder lijkt te worden- is ongekend populair in de filmwereld. Ook commercials en andere optredens hebben bijgedragen, maar het totale vermogen van Clooney is 500 miljoen dollar.

4. Tom Cruise

Niet de langste man uit Hollywood, wel een man met één van de allerdikste bankrekeningen. Met bijna 570 miljoen dollar is Cruise de nummer vier op deze lijst aan rijke acteurs. 3. Tyler Perry

acteurs

3.Tyler Perry

De Amerikaanse Tyler Perry is acteur én regisseur heeft het dik gemaakt in Hollywood. Met het regisseren van films als ‘Diary of a Mad Black Woman’ en ‘Daddy’s Little Girls’ verdiende Tyler goed, maar het meeste sleepte hij binnen met zijn eigen rollen in films. De nummer twee rijkste acteur heeft een vermogen van maar liefst 600 miljoen dollar.

2. Shah Rukh Khan

Wederom een naam die je waarschijnlijk niet eerder hoorde, en ja, wederom uit Bollywood. Het vermogen van de acteur is een bizarre 760 miljoen dollar en daarmee staat hij steady op de tweede plek in deze lijst. In Azië staat Shah Tukh Khan bekend als ‘The Kinf of Bollywood’ en dat zal vast niet voor niets zijn. Misschien toch eens een film proberen?

acteurs

1. Jerry Seinfeld

Op nummer één een acteur die we allemaal kennen, jong of oud. Netflix kondigde afgelopen maand aan dat alle afleveringen van de hitserie op het platform te zien zullen zijn binnenkort en daar zijn we enorm blij mee. Jerry Seinfeld in Seinfeld. Ouderwets, lang geleden, maar vandaag de dag nog steeds net zo vermakelijk als toen. Jerry heeft flink de vruchten geplukt van de hitserie en heeft in 2019 het vermogen van -schrik niet- 950 miljoen dollar verdiend. De acteur is 50 miljoen dollar verwijderd van het zijn van de aller eerste acteur die de magische grens van 1 miljard dollar gaat overschrijden. Iets wat nog geen andere acteur gelukt is.