Ben jij Negan, Michonne en Daryl zat, maar de spanning van de zombies- eh, walkers, niet? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Er komt namelijk een nieuwe serie aan die inhaakt op de hitserie The Walking Dead van AMC. Hij gaat “The Walking Dead: World Beyond” heten, zegt showrunner Scott M. Gimple. We wisten al dat er een spin-off zou komen, maar nu is er veel meer bekend.

Succes van The Walking Dead gaat door

Het is begrijpelijk als je de originele serie niet helemaal hebt uitgekeken. De kijkcijfers dalen al seizoenen lang. Ooit, in de grote glorietijden van de zombieserie gebaseerd op de stripboeken van Robert Kirkman, keken er 17 miloen mensen in alleen al de VS op televisie. Tegenwoordig zijn dat er niet meer dan vier miljoen, wat als je het vergelijkt met Nederlandse kijkcijfers nog steeds erg veel is. Ook wordt er via de streamingsdiensten van AMC en Netflix nog veel naar gekeken, dus voorlopig blijft de serie nog wel bestaan.

The walking dead

World Beyond komt eraan

Wie The Walking Dead toch niet tot het laatste seizoen heeft gekeken, niet getreurd. Er komt namelijk een compleet nieuwe serie met nieuwe personages, die zich afspeelt in de tijd dat mensen zijn opgegroeid tijdens de zombie-apocalyps. Het is bijna tien jaar na de uitbraak van het dodelijke virus. Deze karakters hebben dus nooit een andere wereld bewust meegemaakt en onthouden. Als je bedenkt hoe kil en meedogenloos je wordt van opgroeien in de tijd van een zombie-apocalyps, kan het niet anders dan een heftige serie worden.

De nieuwste trailer is naar buiten gebracht en die belooft ook al veel goeds met Emmy Award-winnaar Julia Ormond in de hoofdrol als schurk. Verder spelen er veel jonge maar veelbelovende acteurs in de nieuwe serie. Deze jonge acteurs krijgen ook een grote rol omdat de serie juist draait om de mensen die volwassen zijn geworden tijdens de eerste tien jaar van de Walking Dead-wereld.

The Walking Dead: World Beyond wordt in de lente van 2020 verwacht. Check de trailer hier: