The Simpsons kennen we allemaal, maar wist jij dat zij ontzettend vaak dingen correct voorspellen? Misschien wel, misschien niet. Hoe dan ook zaten The Simpsons wederom bij het correcte eind. In een oude aflevering voorspelde zij namelijk precies hoe aflevering 5 van Game of Thrones zou eindigen.

The Simpsons

The Simpsons hebben er een handje vol van om gebeurtenissen in het echte leven correct te voorspellen, maar dan ook echt jaren voordat een gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Dat is best bijzonder al vraag je het ons. Het bekendste voorbeeld komt waarschijnlijk uit de aflevering “Back to the Future.” Dat is een aflevering uit 2000 waarin Lisa – de president van de Verenigde Staten – zegt: “We hebben de budgetcrisis van president Trump behoorlijk geërfd.” Nu hadden ze bij voorbaat sowieso al voorspeld dat Trump aan de macht zou komen en ze wisten tot dusver ook drie verschillende picks van de Super Bowl correct te voorspellen.

Afbeeldingsresultaat voor simpsons predict trump

Game of Thrones

Het is je natuurlijk niet ontgaan dat de ontknoping van Game of Thrones nabij is en dat er behoorlijk wat kritiek op het laatste seizoen wordt geleverd. Zo is het seizoen bijvoorbeeld precies het tegenovergestelde van uitmelken en voelt het veel te gehaast. De special effects zijn er daarentegen wel zeer kwalitatief op vooruitgegaan, maar de story line blijft een beetje achterwege. Veel vragen blijven open en er gebeuren veel onverwachtse en heftige dingen. Iets wat wij als fans totaal niet zagen aankomen, maar de gele mannetjes van Fox jaren geleden dus wel.

Mocht je aflevering 5 nog niet gezien hebben, dan raden we het je af om onderstaand stuk tekst te lezen. Het bevat namelijk spoilers over aflevering 5 van Game of Thrones seizoen 8.

Voorspelling

In een twee jaar oude aflevering wisten The Simpsons dus precies te voorspellen dat de moeder van de draken Daenerys een duistere wending zou krijgen. Tijdens de première van seizoen 29 wisten ze in de laatste scène namelijk precies te voorspellen dat Daenerys samen met Drogon King’s Landing zou verwoesten. Althans tijdens de aflevering van zien we de familie van ongeveer hetzelfde punt als waar Cersei stond te kijken hoe een draak hun dorp compleet verbrand.

The Simpsons

In de aflevering hoor je Bart schreeuwen: “Look the dragon is burning our village!” Vervolgens laat de serie een lange shot zien van een vuurspuwende draak die het dorp onder zich compleet vernietigd. En dat is een shot die we precies zo hebben mogen zien in de aflevering “The Bells” van Game of Thrones, namelijk Drogon die de mensen en gebouwen van King’s Landing compleet verwoest met vuur.

The Simpsons