Een groot aantal oorlogsfilms gaat over ‘bekende’ oorlogen. Denk bijvoorbeeld aan Saving Private Ryan, die zich afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Andere gebeurtenissen uit de geschiedenis zijn minder bekend bij het publiek en dan ook minder vaak verfilmd. The Siege of Jadotville vertelt over de waargebeurde VN gebeurtenissen in het vroegere Congo.

Bikkelharde strijd in The Siege of Jadotville

Een korte geschiedenisles kan van pas komen als jij aan The Siege of Jadotville begint. De gebeurtenissen uit de film spelen zich namelijk af in 1961. Rond die tijd woedde er grote oorlogen in Congo. Om de rust te bewaken werden er door de VN vaak afgevaardigden naar het land gestuurd om de rust te bewaren. Eén van deze groepen was het 35e bataljon van het Ierse leger. Over deze groep gaat The Siege of Jadotville. De titel van de film verwijst naar een grote confrontatie tussen het leger en een groep vijandelijke huurlingen.

The Siege of Jadotville

Gigantische overmacht

In The Siege of Jadotville staat de groep soldaten voor een gigantische overmacht. Terwijl zij zelf maar met zo’n 150 zijn, worden ze belaagd door een groep die bestaat uit ongeveer 3000 soldaten. In de film zorgt dit voor scènes waarin goed te voelen is hoeveel er op het spel staat. De rol van commandant wordt gespeeld door Jamie Dornan, die eerder in The Fall en Robin Hood was te zien.

The Siege of Jadotville

Nog meer Netflix oorlogsfilms

Ben jij op zoek naar andere oorlogsfilms over (redelijk) onbekende conflicten uit de geschiedenis, dan heeft Netflix meer in de aanbieding dan The Siege of Jadotville. Er zijn namelijk meer dan genoeg oorlogsfilms die gewoon op Netflix te vinden zijn. Ben jij benieuwd geworden of de Ierse afgevaardigden hun grote overmacht kunnen trotseren, kijk de film dan op Netflix. Of bekijk de trailer hieronder alvast om een beeld te krijgen bij de waargebeurde confrontatie.