Entertainment

De waargebeurde oorlogsfilm The Outpost komt binnenkort naar de bios

The Outpost

We worden tamelijk overspoeld met oorlogsfilms. Veel van deze films zijn bovendien te vinden op Netflix. Denk bijvoorbeeld aan Midway, of de klassieker Saving Private Ryan. Ben jij geïnteresseerd in het oorlogsfilm-genre dan heb je deze films waarschijnlijk al gezien. Het is in dat geval goed om te weten dat we binnenkort een nieuwkomer kunnen verwachten. The Outpost neemt ons mee naar heftige gebeurtenissen in Afghanistan.

De nederzetting in The Outpost moet worden beschermd tegen de vijand

The Outpost gaat over een groep van 53 soldaten die in 2009 naar Afghanistan worden gestuurd. De mannen bemannen de afgelegen buitenpost Keating. De nederzetting bevindt zich in een dal tussen een aantal hoge bergen en is hiermee geen plek die makkelijk kan worden verdedigd. Aanvankelijk zijn de soldaten daar ook niet mee bezig. Hun voornamelijke missie is het contact leggen met de plaatselijke bevolking. Toch wordt deze taak de soldaten al gauw moeilijk gemaakt. Wanneer ze plotseling én door een gigantische overmacht worden aangevallen, mondt hun missie uit in een overlevingsstrijd.

Sterke cast

Rollen in The Outpost zijn onder andere weggelegd voor Orlando Bloom en Caleb Landry Jones. Ook Scott Eastwood (zoon van Clint Eastwood) zal een rol spelen. De film zou eigenlijk in maart al verschijnen, maar dit werd afgelast vanwege de corona-maatregelen. De rechten van de film werden vervolgens gekocht. Hierdoor is de film vanaf 2 juli zowel online als ook in de bioscoop te zien.

Een soortgelijke oorlogsfilm

Kan je niet wachten tot 3 juli en ben je op zoek naar een soortgelijke film? Dan is 12 Strong een goede keuze. Deze film, met Chris Hemsworth in de hoofdrol, gaat ook over een groep soldaten in Afghanistan. Ook deze groep soldaten komt voor een grote tegenstand te zijn. Daarbij komt dat de gebeurtenissen in 12 Strong ook waar gebeurd zijn. 12 Strong is te vinden op Netflix.

Watch on YouTube