Ook bij jou heeft het gebrul van de eerste trailer van ‘The Lion King’ remake vast je oren gekieteld. Echter zou het zo kunnen zijn dat je met je hoofd in de nostalgische wolken een klein detail over het hoofd gezien hebt. De trailer van de film die 19 juli 2019 alle bioscopen komt verrijken was namelijk behoorlijk veel klassieke beelden rijk. Deze noemen we dan ook klassiek omdat ze allen ook de trailer van de tekenfilm hebben gevormd.

Met andere woorden: De trailer van de remake is identiek aan zijn voorganger en deze opvallende gelijkenis is door een aantal slimmeriken opgemerkt. In het volgende filmpje zie je hoe regisseur Jon Favreu de anderhalve minuut lange trailer bijna shot-voor-shot heeft nagebootst:

The Lion King

Na The Jungle Book bewijst Disney nogmaals dat de vraag naar remakes van haar klassieke animatiefilms nog werelds groot is. Ofterwijl: we willen ons allemaal weleens weer een klein beetje kind voelen. De recente 90 seconden-lange trailer voor The Lion King is binnen 24 uur de meest bekeken trailer van Disney geworden – goed voor 224,6 miljoen views wereldwijd. Hiermee heeft het zelfs Avengers: Infinity War naar de tweede plaats verwezen!