Het sfeervolle Nijmegen wordt verrijkt met een wel heel angstaanjagende escape room. The Kidnap belooft een ‘escape room 2.0’ te worden. Veel enger, extremer en meeslepender dan andere escape rooms, dat is het doel. We hoeven gelukkig niet lang te wachten, hij gaat volgende maand al open.

The Kidnap

Michael Snoek is de organisator van de nieuwe escape room die in de oude Vasim-fabriek huist. Hij heeft al vaker evenementen georganiseerd rond het Vasim-gebouw, vooral in de zogeheten Laserloods – logischerwijs organiseert hij lasergames in deze loods. Ook heeft hij al Halloween-evenementen gehouden, met succes. Nu komt Snoek dus met een escape room genaamd ‘The Kidnap’. Als we de beelden zien belooft het een heel enge ervaring te worden.

The Kidnap

Dat het zo’n speciale ervaring wordt kunnen we opmaken aan het feit dat het zich afspeelt in die eerdergenoemde Vasim-fabriek. De escape room bestrijkt zo’n 2500 vierkante meter en duurt 2 uur. Je kunt verwachten dat je vastgebonden en opgesloten zult zijn, ook wordt de term ‘houdgreep’ genoemd – ver angstaanjagend gesproken. Vanwege de horrortaferelen die je mee maakt tijdens ‘The Kidnap’ moet je voor deelname een contract van 2 A4’tjes ondertekenen. Je doet dus mee op eigen risico.

Escaperoom naar Belgisch voorbeeld

Naar eigen zeggen is ‘The Kidnap’ gebaseerd op een ervaring die Michael in een Belgische escape room had. Daar zag hij hoe sommige deelnemers huilend naar buiten kwamen. Zo ver willen ze het niet laten komen, aldus Snoek. Ondanks dat het niet zo’n extreme ervaring gaat worden als in België vinden wij het knap dat ze het hebben kunnen en mogen organiseren.

Wil je nou deelnemen aan ‘The Kidnap’? Dat kan door je aan te melden via de site. De kosten hangen af van het aantal deelnemers waarmee je gaat. 45 euro per persoon als je met 7 man gaat en 60 euro als je met 4 man gaat. De minimum leeftijd om deel te mogen nemen is 18 jaar.