Aquavilla in Nijmegen bestaat al een lange tijd. Het duikteam, dat de naam ‘Kaaiman’ draagt, heeft er de laatste 50 jaar al veel meegemaakt. Niks komt echter in de buurt van hun laatste creatie: een onderwater escaperoom. Het is de eerste escaperoom die je onderwater beleeft en dat mag gevierd worden!

Onderwater escaperoom

De escaperoom vinden we in recreatieplas Berendonck. Escaperooms kennen we al langer, in alle soorten en maten (neem bijvoorbeeld deze La Casa de Papel versie), maar dit is wel een heel unieke. Het spel waarin je jezelf moet bevrijden speelt zich hier namelijk af onder het wateroppervlak. In deze escaperoom werk je samen met een team dat bestaat uit duikers en personen die bovenwater blijven. Je moet in de escaperoom meerdere puzzels oplossen. Als je alle puzzels oplost, kom je in het bezit van een sleutel waarmee je kunt ontsnappen.

Je avontuur begint met een logboek en wat veiligheidsinstructies. Hierdoor word je langs allerlei puzzels gestuurd, die op hun beurt weer leiden tot nieuwe aanwijzingen. Hierna manoeuvreer je je door verschillende ruimtes die niet alleen onderwater, maar ook bovenwater bevinden. Kun jij als team de code kraken van de escaperoom en ontsnappen met je vrienden? Bewijs het maar en boek de escaperoom nu!