Alweer een behoorlijke tijd geleden werden we aangenaam verrast met The Haunting of Hill House. De Netflix-serie nam ons mee naar het mysterieuze Hill House. Een groep broers en zussen die in het huis opgroeiden moesten nog jaren later dealen met hun traumatische ervaringen in het huis. Nu komt er dan eindelijk een langverwacht vervolg.

Regisseur van The Haunting of Hill House keert terug voor deel 2

Eerder stelden we je al op de hoogte van alles wat we wisten over het tweede seizoen. Daarin vertelden we je onder andere over de regisseur die aan het project verbonden is: Mike Flanagan. Een paar films die hij eerder al voor zijn rekening nam zijn Gerald’s Game en Doctor Sleep. The Haunting of Hill House werd ook al door de regisseur voor zijn rekening genomen. We weten dus dat het qua spanning én ervaring met deze regisseur wel goed zit. Maar waar gaat het tweede seizoen over?

Volledig nieuw verhaal maar mét bekende gezichten

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er voor het tweede seizoen een heel nieuw verhaal zal worden verteld. We zien dus niet de broers en zussen uit The Haunting of Hill House terug. Althans, niet helemaal. Twee van de acteurs uit het eerste deel zullen een nieuwe rol gaan spelen in seizoen 2. Dit zijn Victoria Pedretti (die Neil speelde) en Oliver Jackson-Cohen (die Luke speelde), die in het origineel een tweeling vormden. Recent was Victoria te zien in You, en Oliver in The Invisible Man.

The Haunting of Hill House

Na The Haunting of Hill House wederom een behekst gebouw

Het vervolg zal de titel The Haunting of Bly Manor krijgen. Bly Manor is wederom een behekst, groot huis waarin er de behoorlijke bizarre en bovennatuurlijke dingen gebeuren. Een jonge vrouw wordt ingehuurd door de rijke bewoner van Bly Manor. Hij geeft haar de taak om te passen op zijn neefje en nichtje. Zoals de titel al doet vermoeden duurt het niet lang voordat de vrouw er achter komt dat Bly Manor wordt behekst. Wat is er gebeurd in het mysterieuze huis? En zal ze de veiligheid van de twee kinderen kunnen waarborgen? Wij weten één ding: vanaf 9 oktober wordt dat weer ouderwets griezelen op Netflix. Daar is het eerste deel van The Haunting of Hill House ook al te vinden.