Kijkers zijn razend enthousiast van Jake Gyllenhaal’s prestatie als Joey Bayler in de nieuwe Netflix-film The Guilty. En wij ook. Lees hier waarom.

Wat is het verhaal van ‘The Guilty’?

The Guilty is gebaseerd op een gelijknamige Deense film uit 2018 en is bewerkt door de Amerikaanse producer en schrijver Nic Pizzolatto. De Netflix-film staat sinds 1 oktober op het streamingplatform. Al in de openingsscène word je als kijker bij de keel gegrepen. The Guilty gaat over de problematische detective Joe Bayler. De detective wordt gedegradeerd tot 911-operator en verruilt zijn openluchtavonturen in voor een bureautje.

Al snel wordt duidelijk dat Bayler verre van een held is. De detective – oh nee, 911-operator – schreeuwt tegen zijn collega’s als dingen net niet even gaan zoals hij dat wilt. Wanneer hij een telefoontje aanneemt van een ontvoerde vrouw, moet hij noodgedwongen zijn persoonlijke problemen opzij te zetten en in actie te komen.

Geweldig optreden van Gyllenhaal

Mensen zijn in de van het spectaculaire acteerwerk van Jake Gyllenhaal. Het grootste deel van de film vindt in één kamer plaats, namelijk die van de alarmcentrale. De camera in The Guilty is bijna de hele film – die zo’n 90 minuten duurt – op Gyllenhaal gericht. En daar is de 40-jarige Amerikaan met vlag en wimpel in geslaagd. Hij combineert al zijn vaardigheden en zet een sublieme rol van een waanzinnig gespannen Joe Baylor neer.  Een personage met veel pijn, verdriet en woede.

Maar niet alleen Gyllenhaals performance is het benoemen waard. Ook het optreden van de stemacteurs mag er wezen. Riley Keough geeft een intens en emotioneel optreden als de gezichtsloze, ontvoerde vrouw. Verder zijn er stemrollen voor Peter Sarsgaard, Paul Dano, Eli Goree en Ethan Hawke weggelegd. De indrukwekkende cast werd op afstand bijeen gebracht voor de 11-daagse opnames.

Nog niet helemaal om? Laat je dan overhalen door de ijzingwekkende trailer:

Toch meer toe aan een detective-serie? Check dan eens de Finse detective Bordertown.