De mannen van TopGear hebben een nieuw seizoen van The Grand Tour klaargemaakt. Het gaat The Grand Tour: Seamen heten. Het woordje seamen kun je opsplitsen in sea-men en dan raad je het al: Clarkson, Hammond en May gaan het water op met een boot. Dus geen auto’s deze keer, maar niet minder spektakel.

The Grand Tour: Seamen op Amazon Prime Video

Net zoals de afgelopen drie seizoenen van The Grand Tour komt ook dit nieuwe seizoen op Amazon Prima Video. Het belooft een avontuurlijke reeks aan specials te worden met een trip door Vietnam en Cambodja. Een roadtrip is het niet te noemen, want ze gebruiken de weg niet om zich te verplaatsen. Alle drie de mannen hebben een eigen boot waarmee ze zo snel mogelijk 800 km over de wateren van Azië moeten verplaatsen. Hiervoor heb je wel iets beters nodig dan een opblaasboot. De Mekong Delta is een van de meest iconische waterwegen ter wereld, maar niet zonder uitdagingen. Natuurlijk hebben de mannen minder ervaring met het besturen van een boot dan met een auto, wat leidt tot hilarische situaties.

Met het kiezen van hun eigen favoriete boot hebben ze zelf hun lot in handen. Clarkson gaat voor een boot uit tijdperk van de Vietnamese oorlog. Hammond haalt jeugdherinneringen naar boven met een boot in de stijl van Miami Vice en May gaat nog ouderwetser met een klassieke houten river cruiser uit 1939. Wie komt het verst zonder problemen?

De eerste van een serie specials

Het is niet de enige roadtrip special die gaat uitkomen van The Grand Tour. Het filmen in Madagaskar van de volgende editie is net klaar, dus die kunnen we komend jaar ook nog verwachten. Verdere details daarover zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk zullen auto’s in deze special weer centraal staan. Ook werken de drie mannen allemaal hun eigen serie die de komende jaren te zien zullen zijn. Hier zullen ze alle drie op geheel eigen stijl hun draai aan geven, en dat belooft veel goeds. Alle vorige afleveringen van The Grand Tour zijn te zien op Amazon Prime Video, net als alle toekomstige seizoenen.

the grand tour