Wij Nederlanders zijn een uitzonderlijk lang volk. Met een gemiddelde lengte van 1,70 meter is de Nederlandse vrouw het langst van de wereld. Met een gemiddelde lengte van ruim 1,83 meter gaat dat voor de Nederlandse man ook op. Natuurlijk is het ook zo dat de een groter is dan de ander. Iemand die uitzonderlijk lang is, is Olivier Richters. Maar hij is als grootste bodybuilder ter wereld op nog meer manieren groot te noemen.

Onzeker jochie

Op 5 september 1989 werd Olivier Richters in Hilversum geboren. Een doodnormale jongen, ware het niet dat hij op zijn 17de al een lengte had van maar liefst 2,10 meter. Menig man zou misschien best wel iets langer willen zijn, maar een dusdanige lengte op zo’n leeftijd is alles behalve prettig. Richters was een opvallende verschijning. Overal waar hij kwam, stak hij er bovenuit. Daarbij kwam nog dat hij met een gewicht van 80 kg een lange slungel was. Het was naar eigen zeggen niet zo dat hij gepest werd, maar onzeker werd hij van zijn uiterlijk wel. Tot hij besloot de grootste bodybuilder van de wereld te worden.

grootste bodybuilder

Het roer om

Tegenwoordig is Richters volwassen en heeft hij een lengte van 2,18 meter. Aan zo’n ellenlang lichaam heb je niets als je ondergewicht hebt. Richters had genoeg van zijn onzekerheid. Vastberaden besloot hij zijn leven om te gooien. Met zijn lengte zou hij de grootste bodybuilder ter wereld kunnen worden. Hij stelde voor zichzelf in eerste instantie niet als doel bodybuilder te worden, maar gewoon om op een punt te komen waar hij zelfverzekerd over straat kon. Hij begon aan een rigoureus sportschoolregime en hij begon enorm veel te eten. Hierdoor bouwde hij massa op. In no-time was hij 15 kilo aan spiermassa rijker.

The Dutch Giant

The Ducht Giant

Op een gegeven moment is Richters zich toch gaan toeleggen op bodybuilden. Hiervoor was meer structuur en discipline nodig. Maar liefst 8 jaar lang zwoegde Richters dag in dag uit in de sportschool, maar dan heb je ook wat. Tegenwoordig is hij met 2,18 meter en 155 kg de grootste bodybuilder ter wereld. Het leverde hem de bijnaam The Dutch Giant op. Zijn dieet bestaat inmiddels uit 12 eieren, 200 gram groenten, 500 gram havermout en 800 gram vlees. Zijn imposante voorkomen blijft niet onopgemerkt en Hollywood lonkt. Zo was hij al te zien in de Nederlandse serie Fashion Planet en komende februari zal hij te zien zijn in de nieuwe Kingsman-prequel. Zijn lengte heeft Richters van last tot een deugd weten te maken. Dus wie weet, misschien is Nederland wel een grote acteur rijker. Bekijk hieronder Olivier Richters’ interview bij Good Morning Britain.

Eerder schreven we je ook al over het dieet en trainingsschema van The Mountain uit Game of Thrones.