Entertainment

Voetballiefhebbers opgelet: ‘The Beautiful Game’ komt deze week op Netflix

The Beautiful Game

Voetbalfans, maak jullie klaar voor een inspirerend avontuur op het grote scherm! Bill Nighy schittert in een gloednieuw sportdrama dat het hartverwarmende verhaal vertelt van de Echte Homeless World Cup. Met de productie in de vaardige handen van HWC ambassadeur en Oscar-genomineerde Colin Farrell, en het team van Blueprint Pictures, belooft The Beautiful Game niet alleen een ode aan het voetbal te zijn, maar ook een diepgaande kijk te bieden op de strijd tegen dakloosheid door de universele taal van de sport.

Van de straat naar het wereldpodium

In een onlangs vrijgegeven clip uit de film op Netflix krijgen we een voorproefje van de magie die zich afspeelt op het veld. Mal, gespeeld door Bill Nighy, introduceert de Homeless World Cup aan Vinny en toont ons de talloze getalenteerde spelers die in Rome zullen strijden om de overwinning. “Elke speler heeft een verhaal”, zegt Mal. Hartverscheurend, onverwacht, spannend. En zij vertellen die verhalen in één grote universele taal. En dat is voetbal.

Sinds de oprichting in 2001 heeft de Homeless World Cup bijna 70 landen vertegenwoordigd en meer dan 1,2 miljoen mensen de kans gegeven om deel te nemen. The Beautiful Game brengt deze verhalen tot leven, met echte HWC-deelnemers die hun eigen ervaringen delen door middel van hun rollen in de film.

Watch on YouTube

Het onverwachte bondgenootschap

Voetbal en de strijd tegen dakloosheid lijken misschien een onwaarschijnlijke combinatie, maar The Beautiful Game laat zien hoe sport barrières kan doorbreken. De film volgt het Engelse team en hun coach op weg naar Rome, met de hoop de Homeless World Cup te winnen. De getalenteerde aanvaller Vinny, gespeeld door Micheal Ward, zou weleens de sleutel tot hun succes kunnen zijn als hij bereid is zijn verleden los te laten en zich echt bij het team te voegen.

Geregisseerd door Thea Sharrock en geschreven door Frank Bryce, is deze film een verhaal over tweede kansen. Teams van over de hele wereld ontdekken dat alle wegen naar Rome leiden, en dat er alles te winnen valt.

Een film die inspireert en verbindt

Met The Beautiful Game krijgen we niet alleen een kijkje in de uitdagingen en triomfen van dakloze voetballers, maar worden we ook herinnerd aan de kracht van gemeenschap, hoop en doorzettingsvermogen. Het is een film die laat zien dat voetbal meer is dan gewoon een spel het is een kans op een nieuw begin, op en naast het veld.

Zo, voetbalfanaten en filmliefhebbers, zet je schrap voor een emotionele en opbeurende reis die bewijst dat dromen, ongeacht waar je vandaan komt, waargemaakt kunnen worden. The Beautiful Game is bijna hier, en het is tijd om in de wereld van de Homeless World Cup te duiken. Ben jij er klaar voor?