Entertainment

Elon Musk komt binnenkort met Star Wars-robot op de proppen

Tesla Robot

Elon Musk blijft bezig om zowel zichzelf als de wereld te verbeteren. Zo heeft hij na zijn avontuur met PayPal uiteraard de Tesla wagen ontwikkeld, ging hij aan de slag met The Boring Company, SpaceX en Neuralink. Tesla blijft daarbij het meest aansprekende bedrijf en onder de paraplu van het automerk gaat hij nu aan de slag met zijn volgende uitdaging: de Tesla Robot,.

Tesla Robot geïnspireerd op Star Wars

De Tesla Robot zou er, als het aan Elon ligt, uit kunnen zien als C3PO of R2D2. Voor de leken onder ons: dat was de robot uit Star Wars. Nu kan je ervan uitgaan dat als Elon Musk iets beloofd te doen, hij dat ook daadwerkelijk voor elkaar gaat krijgen. Wat betreft de Tesla Robot is het wat de Tesla CEO betreft helemaal duidelijk: het ding wordt je beste buddy en zal uiteindelijk beschikken over een unieke persoonlijkheid. Kortom, geen enkele robot zal hetzelfde zijn.

Wanneer kunnen we de Tesla Robot verwachten?

Nu moet je de uitspraken over de Tesla Robot van Elon Musk wel op waarde weten te schatten. Niet zelden zit hij er wat betreft de tijdlijn naast. Ook nu is dat het geval. In de eerste instantie zou de robot al in 2022 op de markt verschijnen, maar dat is waarschijnlijk niet meer haalbaar. Toch geeft de uitvinder het niet op. Inmiddels heeft hij al een heel team samengesteld met mensen die de klus moeten gaan klaren. Dat zijn overigens niet de meest ervaren Tesla medewerkers – ze zijn net in dienst van Tesla -, maar desondanks heeft Elon Musk er vertrouwen in.

Mission Impossible?

Nu is Elon Musk niet de enige die de grenzen van de technologie graag opzoekt en waar nodig verlegt, hij is wel degene met extreem veel budget om het succesvol af te ronden. Dat bedrijven als Amazon, Apple, Google en  Samsung daar ook mee bezig zijn, zal hem overigens een grote zorg wezen. Alles is immers te koop en voor het juiste bedrag kan je dus de juiste mensen verzamelen om het volgende wereldwonder te realiseren. Of het ook gata lukken is iets heel anders. Volgens sommige experts is het namelijk een ‘mission impossible’. Dat hebben we al eens eerder gehoord. Zo dachten de zogenaamde experts niet dat het hem zo lukken om SpaceX goed op te tigen en productief te maken, maar dat heeft de in Zuid-Afrika geboren miljardair dus wel geflikt. Nu zijn de experts er heilig van overtuigd dat de Tesla Robot die Musk voor ogen heeft pas in 2050 op zijn vroegst op de markt kan verschijnen. Wie er gelijk heeft, dat zal de tijd uit moeten wijzen.

Watch on YouTube