Er is altijd een enorme hype wanneer Apple weer een product lanceert, al is het een iPhone 12, nieuwe AirPods of een populaire iPad, het is altijd gekkenhuis. Sommige fans doen echt letterlijk alles om een nieuwe iPhone te kopen. We zetten de gekste dingen op een rijtje.

De gekste dingen doen om een iPhone te kopen

Uren in de rij staan, of zelfs slapen voor de deur zijn een paar voorbeelden van wat die-hard Apple-fans doen om een nieuw product van hun favoriete merk te bemachtigen. Maar het kan nog veel gekker. Sommige mensen gaan wel heel ver om het geld bijeen te krijgen voor een peperduur Apple-product.

1. Een nier verkopen voor een iPhone

Stel je voor: je bent 17 jaar oud en je wilt zo graag een nieuwe iPhone kopen, wat doe je dan? Juist, je verkoopt je nier. Dat levert genoeg geld op en je hebt er in principe toch maar één nodig om te leven, toch? Dat is dus precies wat een student uit China deed voor destijds de nieuwste iPhone. Zonder dat zijn moeder het wist liet hij zijn orgaan verwijderen om van het geld een iPhone en een nieuwe laptop te kopen.

2. Trouwen in ruil voor een iPhone

In september 2014 bood een man uit Saoedi-Arabië de hand aan in ruil voor een onverkrijgbare iPhone 6. De verloofde mocht pas trouwen met haar, wanneer hij de nieuwe iPhone binnen had. Dat is nog eens een ludieke manier om een iPhone te kopen.

iPhone kopen

3. Naar de andere kant van de wereld vliegen om als eerste in de rij te staan

Een koppel uit de Verenigde Staten vloog helemaal naar Australië om zeker te zijn dat ze als eerste in de rij stonden voor de lancering van een nieuw Apple-product. Na 14 uur vliegen konden ze hun nieuwe iPhone 12 ophalen bij de Apple-winkel in Sydney.

4. Zelfs in staat tot een misdaad

In Shanghai werd een koppel gearresteerd nadat ze hun pasgeboren kind verkochten om vervolgens het geld uit te geven aan een nieuwe iPhone. Al voordat de baby geboren werd, plaatsten ze advertenties om het kind te kopen voor zo’n 6.000 dollar. Ze hielden de zwangerschap geheim voor familie en vrienden zodat niemand van de verkoop afwist. Naar eigen zeggen wilden ze het kind een beter leven geven omdat ze beiden werkloos waren.

5. Een WC leegpompen om je iPhone terug te krijgen

In juli 2014 liet een 16-jarige jongen zijn iPhone vallen in een openbaar toilet. Alhoewel hij zeker wist dat de telefoon niet meer te redden was, keerde hij een paar uur later terug met een pomp en twee slangen. Naar verluidt wilde hij de WC leegpompen om de geheugenkaart met belangrijke telefoonnummers, foto’s en video’s uit de mobiel te halen. Het liep uit op een ramp. Door de pomp stroomde heel de parkeerplek over en moest hij een fikse boete betalen. Uiteindelijk had hij zijn iPhone niet meer teruggevonden. “Het werkte bijna” zei hij tegenover de lokale media.