De Tesla Cybertruck is een feit en natuurlijk zorgde dat voor hoop reuring. Je houdt ervan of je haat het ding, een middenweg is er niet. Ben jij helemaal fan van de jongste Tesla-telg, dan is er nog meer goed nieuws: Mattel kondigde namelijk de komst van een op afstand bestuurbare replica aan. Daar hangt, of liever gezegd hing, wel een fors prijskaartje aan van 400 euro. Inderdaad ‘hing’, de Mattel versie van de pick-up was namelijk binnen de kortste keren uitverkocht.

Tesla Cybertruck van Hot Wheels is nu al uitverkocht

Voor de echte liefhebbers: de Mattel versie van de Tesla Cybertruck is nog wel verkrijgbaar in een kleiner model. De fabrikant had namelijk twee versies gemaakt: een schaalmodel van 1: 10 en een kleinere uitvoering in een schaal van 1:64. De allerkleinste versie is nog ruimschoots op voorraad, maar de grote broer is helemaal uitverkocht. Blijkbaar was de prijs van 400 dollar geen enkele belemmering en vloog het ding als een warm broodje over de toonbank. Overigens gaat het in beide gevallen om een op afstand bestuurbare versie. Wil je alsnog het kleine model aanschaffen, wees er dan snel bij, ze worden namelijk niet nogmaals geproduceerd. Op is in dit geval dus ook echt op.

Samenwerking tussen Tesla en Hot Wheels

Gezien de snelheid waarmee de Mattel uitvoering van Tesla’s Cybertruck is verkocht zou het wellicht handig zijn om hetzelfde model nogmaals te produceren. De kans is immers aanzienlijk dat de vraag onverminderd groot zal zijn. Hot Wheels, eigendom van Mattel, heeft in ieder geval goede zaken gedaan door wederom een prima speelgoedauto af te leveren. Opvallend genoeg is het niet zomaar een wild idee van Mattel, maar is er sprake van een duidelijke samenwerking tussen Tesla en Hot Wheels. Zo is de Cybertruck Chief Designer, Franz von Holzhausen er bij betrokken en heeft hij het project samen met Ted Wu (Hot Wheels VP of Design) en Gerry Cody (Hot Wheels ontwerper) tot een succes gemaakt.

Verbluffend resultaat

Onderstaande video laat in ieder geval zien dat het resultaat verbluffend is. Nu gaan we alleen nog hopen dat ook andere Tesla modellen van Hot Wheels het levenslicht gaan zien.