Tesla wist vriend en vijand vannacht te verrassen met een wel heel unieke auto: de onverwoestbare Cybertruck. Van welke kant je deze nieuwe pick-up ook bekijkt, het is een bijzonder exemplaar. En dat is nog een understatement.

Tesla Cybertruck: een bizarre presentatie

Zoals we van Tesla gewend zijn kwam ook dit nieuwe model ter wereld in een grootse presentatie. De show van afgelopen nacht is er eentje die autoliefhebbers (en de mensen van Tesla zelf) niet snel meer zullen vergeten. De Cybertruck kwam het podium opgereden en wist iedereen te verrassen. De verwachtingen waren een op de Model X gebaseerde pick-up. Realiteit bleek een futuristisch en gehoekte Tesla, een onverwoestbare Cybertruck. Een wagen die uit de toekomst lijkt te zijn komen rijden.

Pick-up van ongekende klasse

Er gaan drie versies komen van de elektrische Cybertruck. Het instapmodel kunnen we in 2021 verwachten en is de single motor RWD. Hij trekt bijna 3.500 kilo en heeft een range van ruim 400 kilometer. Aan snelheid geen gebrek: van 0-100 kost je 6.5 seconden. Voor de bak moet je rekening houden met zo´n 39.900 dollar. Is je budget wat hoger en leg je er 10.000 bij, dan kom je uit bij de Cybertruck dual motor AWD. Hiermee pak je een grotere range, tot 500 kilometer en versnel je je sprint van 0-100 in 4,5 seconden. Ook in trekgewicht zie je je extra investering terug: dit is bij dit model maar liefst 4.500 kilo.

jhxyhj6booci_800 kh2ynlrbmjbr_800

Nog niet gevonden wat je zocht? Dan kun je het beste nog een jaartje wachten. In 2022 wordt namelijk de Tesla Cybertruck tri motor AWD aan de bijzondere familie toegevoegd. Dit imponerende derde model heeft een range van minimaal 800 kilometer (even om je een beeld te geven: dat is praktisch tot aan Zuid Frankrijk in één rit). Het trekgewicht gaat hier omhoog tot 6.350. De echte showstopper van dit model is de snelheid van de sprint. Van 0-100 gaat namelijk met een gruwelijke snelheid van 2.9 seconden. Bizar snel voor een pick-up truck. Voor deze extra specs betaal je dan ook wel wat. Dit model kost je 69.900 euro.

s14yiqyb2i8m_800 5btylcvbke38_800

Volledig onverwoestbaar (?)

Het lijkt een auto uit een film, maar het gaat hier om een échte wagen. De Cybetrruck is een elektrische pick-up die volgens Musk onverwoestbaar de weg op knalt. Een beetje ongemakkelijk werd het dan ook wel toen er tijdens de presentatie het één en ander mis ging. Om te demonstreren hoe onverwoestbaar er precies uit ziet, nam de hoofdontwerper een sloophamer in de hand en haalde snoeihard uit op de deur. Resultaat? Geen krasje of deukje te bekennen.

Indrukwekkend, en wellicht een goed moment op te stoppen, maar toch volgde er nóg een demonstratie. Een stalen bal werd tegen de ruiten gegooid om te showen dat ook deze niet te breken zijn. De bal ging niet door de ruit, maar het glas brak. En aan de reactie van de Tesla-leute te zien was dit alles behalve de bedoeling.